Rapid je do daljnjega bez podrške najvatrenijih navijača na svome stadionu
 AFP
U PROBLEMIMA

Bojkot navijača novog Dinamovog suparnika: Kontroverzno pravilo o koroni podiglo veliku prašinu

Nova odluka izazvala je dosta nezadovoljstva, u ovom slučaju među navijačima...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. listopad 2021. 17:22

Rapid, Dinamov idući europski suparnik, napokon je pobijedio, 5:2 protiv Tirola vratilo je određeni mir u momčad. Trener Dietmar Kühbauer ostao je na klupi, lakše se diše, sam je rekao:

- Pobjeda nam svima pomaže. To je za nas bila vrlo važna pobjeda, jer smo znali da nismo pobijedili ili čak da smo izgubili, bili bismo pri dnu ljestvice. Igrači su odlično reagirali, može se reći da su bili malo napeti prije susreta, ali su krenuli po gol od prve minute. Vrlo sam zadovoljan jer situacija nije bila laka - rekao je Kühbauer, za kojega je i sjajna vijest što je tri gola zabio prvi napadač Ercan Kara. Nije zabio više od mjesec dana pa nije dobio ni poziv u reprezentaciju Austrije, sad se vraća u formu.

- Kritike? To je normalno, moraš se s time naučiti nositi i svakako su pobjede i golovi najbolji odgovor. Vjerujem da smo ovime vratili samopouzdanje, a što se tiče reprezentacije, jasno da bih volio da sam tamo, no, moram se pomiriti sa situacijom - izjavio je Kara.

Međutim, Rapidovi problemi s terena su se preselili na tribine. Naime, od početka listopada je, samo u Beču, ne i drugim dijelovima Austrije, na snazi tzv. 2-G pravilo. Što znači da na tribine, u diskoklubove i restorane, mogu samo cijepljeni i oni koji su preboljeli Covid-19! Negativan test u Covid potvrdi nije ulaznica za utakmicu!

To je, pak, izazvalo dosta nezadovoljstva, u ovom slučaju među navijačima, pa su najvatreniji Rapidovi navijači, a i ne samo oni, bojkotirali susret i, tvrde, bojkotirat će do daljnjega. No, ono što je za nas važno, kako sad stvari stoje, takva će pravila biti na snazi i za utakmicu s Dinamom 21. listopada, dakle, na stadion neće moći oni koji imaju ‘samo’ negativan test, kao što je, trenutno, pravilo kod nas.

Hoće li takvo, novo pravilo, poremetiti planove i nekim Dinamovim navijačima, hoće li se odraziti na brojnost publike na utakmici na kojoj se inače očekuje pun stadion?

Linker
20. svibanj 2024 06:11