Kirk O‘rourke/rangers Fc/shutterstock Editorial/profimedia
NOVI TRENER UVEO PROMJENE

Borna Barišić najavio najveći škotski derbi: ‘Želimo osvojiti ovaj trofej za naš klub i navijače‘

Škotske nogometne velikane Rangers i Celtic očekuje međusobni sraz u finalu Liga kupa
Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2023. 18:20

Škotske nogometne velikane Rangers i Celtic u nedjelju, 26. veljače na Hampden Parku u Glasgowu očekuje međusobni sraz u finalu Liga kupa.

Bit će to borba za prvi trofej ove sezone. U prvenstvu Celtic vodi s velikih devet bodova prednosti ispred najvećeg rivala, a oba su kuba dogurala i do četvrtfinala nacionalnog Kupa.

"Želimo osvojiti ovaj trofej za naš klub i navijače, vrlo je važan. Bit će to teška utakmica, ali mi smo spremni," kazao je branič Rangersa i hrvatske reprezentacije Borna Barišić na konferenciji za novinare.

"Ovo je finale Kupa i ne trebam više reći, ne zato što je protiv Celtica, već zato što je finale Kupa," dodao je.

Rangers od konca studenog vodi mladi engleski stručnjak Michael Beale (42) koji je naslijedio Giovannija van Bronchorsta nakon što je Nizozemac dobio otkaz.

Beale je već sjedio na klupi Rangersa kao pomoćni trener od 2018. do 2021. godine, a na stadion Ibrox se vratio iz engleskog drugoligaša Queens Park Rangersa s kojim je ostvario devet pobjeda, osam poraza i četiri remija.

Otkako je Beale preuzeo Rangers momčad je ostvarila 13 pobjeda i remi.

"Naše nedavne utakmice i način na koji igramo otkako je Beale došao u klub daje nam puno samopouzdanja. U dobroj smo formi, dobro nam ide i to nam daje samopouzdanje," kazao je hrvatski branič otkrivši što je mladi Englez promijenio u momčadi.

"Promijenio je sustav, već je bio ovdje i poznaje stil i pozicije koje igrači vole igrati. On također podiže standard na treninzima i na utakmici možemo prezentirati ono što radimo na treninzima. Promijenio je puno stvari na vrlo dobar način i rezultati to pokazuju."

Barišić za Rangers igra od 2018. godine i do sada je na Ibroxu osvojio dva trofeja - prvenstvo (2021) i Kup (2022). Ima i finale Lige kupa (2020), te finale Europske lige (2022).

Rangers je rekorder sa 27 osvojenih Liga kupova, međutim posljednji je osvojio 2011. godine, dok Celtic brani naslov, a ukupno je slavio 20 puta.

Linker
16. travanj 2024 09:15