Georgios Ntaviotis, Borna Sosa
 RONALD GORSIC/CROPIX
Cijene lete u nebo

Borni Sosi vrijednost narasla za 13 milijuna eura, a jednom drugom Hrvatu skočila je za čak 1650 posto!

Rezimirali smo rast cijena hrvatskih nogometaša na Transfermarktu od početka 2021. godine
Piše: SN/JLObjavljeno: 28. listopad 2021. 08:55

Nema loše reklame, primijetit će cinik dok rezimira rast cijena hrvatskih nogometaša na Transfermarktu od početka 2021. godine. Nakon neuspjelog pokušaja vrbovanja za "Elf" i pokajničkog povratka među "vatrene", Borna Sosa prema specijaliziranoj stranici za cijene nogometaša vrijedi 16 milijuna eura, cijena mu je u samo deset mjeseci porasla za čak 13 milijuna eura.

Hrvatski bekovi posebno su popularni u ovoj priči jer je u top 10 klubu osvanuo i Josip Stanišić. Na početku godine procjenitelji su ga vrednovali kao komad bižuterije u kutu Nagelsmannove svlačionice, cijena mu je bila tek 200 tisuća eura, a u međuvremenu je Bayernov nogometaš dogurao do vrijednosti od 3,5 milijuna eura (skok od 1650 posto!).

image
Borna Sosa
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Promocija iz mlade reprezentacije u okruženje Dalićeve momčadi napumpala je i cijenu Luki Ivanušecu. Početkom godine na ovoj tržnici jeftiniji od Mislava Oršića, danas je 22-godišnji dinamovac preskočio suigrača i vrijedi 13,5 milijuna eura. U retrovizoru je ostavio i Brunu Petkovića kojem ispadanje s Dalićeva rostera nije srušilo cijenu te je i on skuplji nego što je bio na početku 2021. godine.

Negdje na tragu Josipa Stanišića nalazi se Roko Šimić, najmlađi član ovog društva. Nakon transfera u RB Salzburg, golgeterske eksplozije u dresu njegova satelitskog kluba Lieferinga te zapaženih nastupa za mladu reprezentaciju, vrijednost Šimića juniora procjenjuju na dva milijuna eura (skok od 700 posto).

image
Josip Stanišić
RONALD GORSIC/CROPIX

Inozemni transferi ljetos su naglasili vidljivost dvojice bivših hajdukovaca: cijena je značajno porasla Tomi Bašiću i Mariju Vuškovića. Najskuplji u krugu hrvatskih nogometaša kojima je cijena u tekućoj godini rasla jest Marcelo Brozović (vrijednost 40 mil. eura).

image
Rast cijena hrvatskih nogometaša od početka 2021. godine
Transfermarkt

Linker
22. travanj 2024 07:00