Edin Terzić

 ADRIAN DENNIS Afp
SLUŽBENA OBJAVA

Borussia izabrala Terzićevog nasljednika. Zvijezda kluba s 35 godina sjeda na klupu Žuto-crnih

‘Velika mi je čast biti trener Borussije Dortmund. Zahvaljujem se svima odgovornima u klubu‘
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2024. 17:15

Poznat je nasljednik Edina Terzića. Preko službenih kanala kluba Borussia Dortmund objavila je da je novi trener prve momčadi dosadašnji Terzićev pomoćnik Nuri Şahin (35). Turski trener potpisao je ugovor s njemačkom momčadi do 30. lipnja 2027. godine i tako naslijedio trenera hrvatskih korijena.

Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti.

"Nuri Sahin (35) bit će novi glavni trener BVB-a. Ovo je rezultat razgovora koje su sportski direktor Borussije Dortmund, Lars Ricken, i sportski direktor Sebastian Kehl vodili sa Sahinom ovog petka. Rođeni Lüdenscheid tada je potpisao ugovor do 30. lipnja 2027. godine i naslijedio je Edina Terzića (41), koji je prethodno na vlastiti zahtjev napustio BVB.

- Velika mi je čast biti trener Borussije Dortmund. Zahvaljujem se svima odgovornima u klubu na ukazanom povjerenju. Jako se veselim svojoj ulozi u BVB-u. Od prvog dana činit ćemo sve s puno energije i velike strasti kako bismo postigli najveći mogući uspjeh - kaže Nuri Sahin.

image

Nuri Sahin

Hesham Elsherif/nurphoto/shutter/shutterstock Editorial/profimedia

Lars Ricken (izvršni direktor za sport) naglašava: “Veoma smo zadovoljni što možemo predati odgovornost glavnog trenera predstavniku mlađe generacije u Nuri Sahinu. Posljednjih nekoliko godina pripremao se za trenersku karijeru te će s velikom predanošću preuzeti svoju novu ulogu i nastaviti razvijati našu momčad. Kao bivši suigrači, radit ćemo zajedno s povjerenjem i ambicijom. Nuri poznaje klub, njegove zaposlenike i BVB DNK i kao igrač i kao pomoćni trener. Uvjereni smo da je Nuri pravi trener za nas.”

- Nuri Sahin je pomogao dovesti našu momčad do finala UEFA Lige prvaka prošle sezone. On iz vlastitog iskustva kao igrač i kao pomoćni trener zna kako funkcionira BVB - a prije svega kako funkcionira uspjeh. Zahvaljujući svom prirodnom autoritetu i stručnosti, on ima vrlo dobar pristup našem timu i zna na čemu trebamo raditi zajedno - kaže sportski direktor BVB-a Sebastian Kehl, dodajući: “Nuri uživa naše apsolutno povjerenje, ima našu punu podršku.”

Nuri Sahin je u svojoj profesionalnoj karijeri odigrao 274 natjecateljske utakmice (26 golova) za Borussiju Dortmund, slavio je kao prvak Njemačke s BVB-om 2011. i osvojio DFB kup sa svojom momčadi 2017. godine. Od 2021. do 2023. bio je menadžer turskog prvoligaša Antalyaspora. U siječnju 2024. Sahin se vratio kao pomoćni trener.

Borussia Dortmund će o daljnjem sastavu stručnog stožera pravovremeno obavijestiti navijače", piše u priopćenju.

Linker
14. lipanj 2024 17:17