GEORGI PALEYKOV Nurphoto Via Afp
VRUĆE U CSKA

‘Bratoubilački rat‘: ‘Ono što je on napravio nije bio čin muškarca, već gadan i zao čin licemjera!‘

Bivši trener Ljuboslav Penev žestoko napao sadašnjeg uoči okršaja s Osijekom u Gradskom vrtu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 21:24

Likovao je trener CSKA Stojčo Mladenov nakon pobjede protiv Osijeka u Sofiji, s razlogom uživao u pobjedi, ali ne dijele s njime baš sve pristalice bugarskog nogometnog velikana neku veliku radost. Barem ne njegov prethodnik na klupi Ljuboslav Penev.


U sofijskom CSKA uoči uzvrata u Gradskom vrtu traje “bratoubilački rat”, kako su ga opisali pojedini bugarski novinari, a ovog je tjedna to top tema u bugarskom nogometu.

Otvorio dušu

Prije desetak dana smijenjeni trener sofijskog kluba, legendarni Ljuboslav Penev, sazvao je u ponedjeljak medije i otvorio dušu nakon nekoliko puta ponovljenih optužbi njegova nasljednika Mladenova da je momčad loše fizički pripremljena i da ne može izdržati dulje od sat vremena utakmice. U poduljem monologu zamjerio je Penev puno toga svome nasljedniku, pogotovo što mu smatra kako mu je Mladenov zabio nož u leđa.


- Bili smo suigrači u CSKA, dijelili smo svlačionicu, igrali rame uz rame. Po mom mišljenju, bilo je ispravno da me nazove i kaže: “Ljubo, pregovaram s CSKA -om”. Ali, on to nije učinio. To nije bio čin muškarca, već licemjera. Gadan i zao čin s njegove strane... Ako je Mladenov nezadovoljan stanjem momčadi, zašto ju je prihvatio? Ostani onda kod kuće ako ti se ne sviđa - kazao je između ostalog nedavno smijenjeni trener bugarskog velikana.


Svoga nasljednika teško je optužio tvrdeći kako ovaj ima naviku uključivati se u transfere igrača.
- Uprava mora biti oprezna s Mladenovim, voli se uključivati u transfere u baš svakom obliku. To nije tajna - kazao je Penev i zaključio:
- Savjest mi je čista, samo pokazujem gdje je mjesto Stojču Mladenovu.


Penev se možda nadao potpori dijela javnosti i navijača, no uglavnom je dobio osude, prije svega jer je odabrao loš trenutak za javne optužbe, nekoliko dana prije uzvrata u Osijeku. Bugarski mediji, inače, špekuliraju kako su Penevu otkaz smjestili vlastiti igrači. Razlog, međutim, nije loš odnos kojeg su imali s njim, već s kondicijskim trenerom Pablom Carascom Gomezom. Na društvenim mrežama prije nekoliko dana je osvanula snimka na kojoj nogometaši CSKA, na Gomezov nalog, pokušavaju podići utege od 220 kilograma!?

Vlastita ideja

S obzirom na to iskustvo nogometašima CSKA očito je laknula promjena. O Mladenovu, koji je inače na glasu kao puno bolji motivator nego taktičar, zasad govore sve najbolje.


- Svaki trener ima svoju ideju kako igrati. Tijekom utakmice možete vidjeti da se vraćamo malo unatrag i dapuštamo protivniku da se igra s loptom. Tako otvaramo prostor za naše brze igrače - kazao je nizozemski branič Jurgen Mattheij, koji očekuje zahtjevnu utakmicu na uzvratu.


- Bit će teška utakmica u Osijeku unatoč činjenici da imamo dva pogotka prednosti. Međutim, znam koliko je jaka naša momčad i koliko su dobri igrači koje imamo. Pokazali smo da možemo igrati jako dobar nogomet i zabijati golove - zaključio je Mattheij. G. Đukarić

Linker
04. svibanj 2024 06:46