PAUL ELLIS Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Bravurozan, sjajan i apsolutno - najbolji! Čeferin je nagradu najprije dao velikom talijanskom heroju

Ne samo da je igrač dana, već je i igrač turnira. Gianluigi Donnarumma uzeo je sve.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 12. srpanj 2021. 00:23

Uveo je Gareth Southgate džokere s klupe. Najprije Bukaya Saku, a onda i dvojac Sancho - Rashford. Negdje u potaji smijuljio se Gigio Donnarumma, kao da je znao da će im redom skidati penale. Doduše, Rashfordu nije ni morao, jer je negdašnji heroj Manchester Uniteda pogodio okvir vrata. Ovo negdašnji shvatiti valja uvjetno, proljeće i klupski nogomet sada se zaista doimaju jako daleko.

Donnarumma nije morao puno toga obraniti u prvih 65-70 minuta dvoboja. Dapače, samo je pogodak Lukea Shawa iz 2. minute bio udarac u okvir njegova gola. Jedan jedini. Nije uspio to skinuti, ali postalo je nevažno. Jer, na penalima se pokazao, skinuo je jednako kao i Pickford, ali proslavila ga je barem malo i ta Rashfordova stativa.

Bio je već igrač polufinala protiv Španjolske, tada smo napisali da je bez kluba. Svi su ga već postavili u PSG, navodno će objava o prelasku na Park prinčeva uslijediti nakon Eura. Koji je sad gotov. Možda već sutra slavodobitno objave vijest da je najbolji igrač Eura potpisao za bogati klub iz francuske prijestolnice.

Donnarumma je razlog zašto su engleski navijači u hipu napustili Wembley. Ne jedini, ali svakako glavni. Italija slavi svoje heroje. Gigio je prvi među jednakima.

image
Gianluigi Donnarumma protiv Engleske
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Linker
03. svibanj 2024 13:31