Luka Modrić nakon utakmice s Brazilom

 FOTOARENA/DDP USA/PROFIMEDIA Fotoarena/ddp Usa/profimedia
BITKA ZA VELIKANA

Brazil nakon ispadanja od Hrvatske dovodi jednog od najvećih trenera? ‘Ne nadajte se, izabrat će nas!‘

Postoji još jedan problem: Roma ga neće pustiti, barem tako tvrde Talijani.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 23. prosinac 2022. 19:20

Osebujnog Josea Mourinha možda više ne prati onako dobar glas kao kada je vodio Porto, Chelsea, Inter ili Real Madrid, ali samoprozvani ‘Special One‘ i dalje je primamljivo ime svjetskim velikanima. Nije tajna da Portugalski nogometni savez (FPF) sanja o Mourinhu na klupi reprezentacije, a sastav Navigatora sada je dobio ozbiljnu konkurenciju, jer prema izvještajima talijanske La Repubblice u priču se uključio i Brazil.

Selecao je ostao upražnjene klupe nakon što je Hrvatska porazila Neymara i društvo boljim izvođenjem jedanaesteraca u četvrtini finala Svjetskog prvenstva, a Titeovog nasljednika, tvrde tamošnji mediji, saznat ćemo u siječnju iduće godine. Pored mnogih stručnjaka s angažmanom u klubovima brazilskog prvenstva, Savez je zainteresiran i za Josea Mourinha te je već poslao svog predstavnika u Europu u nadi da će pridobiti najuglednija trenerska imena Europe, tvrdi La Repubblica.

image

Tite se povukao s izborničke klupe Brazila nakon ispadanja od Hrvatske

NELSON ALMEIDA Afp

Koliko je realan scenarij Mourinha na klupi Brazila? Ako je za vjerovati Football Italiji, ne baš previše. Oni sugeriraju da se Roma ne želi rastati sa svojim trenerom, niti će mu dopustiti da preuzme dvostruku ulogu, dakle izborničku i trenersku. Portugalčev ugovor s Romom ističe na ljeto 2024., navodno je od uprave zatražio nova ulaganja u roster igrača, što je protumačeno kao jasan pokazatelj u Mourinhovu posvećenost projektu s talijanskim velikanom.

Druga stvar, portugalski mediji naznačuju da je Mourinho prioritet svoje zemlje nakon što je Fernando Santos sporazumno završio angažman u reprezentaciji Portugala. Čak i kada bi Mourinho pristao na izborničku karijeru, Brazilci se moraju nadati da će izabrati njihovu klupu prije domaće.

Brazilski savez već je pokušao pridobiti europske trenere - UOL Esports pisao je o kontaktu s Pepom Guardiolom i Carlom Ancelottijem, no oni nisu bili zainteresirani, tako da na klupi Manchester Cityja i Real Madrida definitivno neće biti promjena još neko vrijeme.

Linker
20. travanj 2024 09:20