Erick Tsutida Vanzela

 DRAŽEN PATRAČIĆ
VELIKI POBJEDNIK

Brazilac potpisuje za Dinamo: ‘Osjećaj je najbolji mogući. To je poput ostvarenja sna‘

Erick Tsutida Vanzela pobjednik je četvrtog izdanja popularnog sportsko-zabavnog reality projekta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. lipanj 2023. 10:49

Brazilac japanskog porijekla Erick Tsutida Vanzela pobjednik je četvrtog izdanja popularnog nogometnog projekta ‘Utakmica života’ u produkciji RTL-a i HNS-a kao partnera na projektu, koji je svoju završnicu imao u utakmici U-20 reprezentacije Hrvatske i kandidata tog showa.

A svoju je utakmicu života odigrao 20-godišnji Erick, mladić iz Brazila koji već neko vrijeme živi u Hrvatskoj, točnije u Ivanić Gradu, gdje je nastupao za Naftaš Ivanić u 4. nogometnoj ligi - središte Zagreb.

- Osjećaj je najbolji mogući. To je poput ostvarenja sna - rekao je Erick Vanzela.

Etto mi je puno pomogao

Kakva su vam bila iskustva tijekom ovog showa? Koliko vam je pomogao sunarodnjak Etto?

- Prije svega, nisam očekivao da ću pobijediti, već da ću dobiti priliku u višoj ligi u odnosu na prošlu sezonu. A Etto mi je puno pomogao tako što me savjetovao na utakmicama i treninzima, a također mi je i prevodio s hrvatskog.

image

Erick Tsutida Vanzela

DRAŽEN PATRAČIĆ

Kakvo vam je bilo djetinjstvo u Brazilu?

- Dolazim iz José Bonifácia u São Paulu. Većinu svog djetinjstva proveo sam igrajući nogomet s prijateljima nakon škole po cijeli dan, u plivačkom klubu te na ulicama...

Kako ste i gdje krenuli s nogometom?

- Prvo sam počeo igrati futsal u svom gradu, a potom sam u dobi od 12 godina krenuo s nogometom za José Bonifácio i neke druge klubove u blizini. Igram na poziciji stopera i vjerujem da je moja najbolja kvaliteta mirnoća kad moram započeti graditi igru iz zadnje linije...

Što vas je motiviralo na dolazak u Hrvatsku?

- Igrao sam za akademiju u Brazilu koja ima partnerski odnos s hrvatskim klubovima, i oni su me motivirali da dođem. Prvi put sam u Hrvatsku stigao u kolovozu 2021. godine, ovdje sam dosad proveo dvije sezone.

Kako vam je u Ivanić Gradu?

- To je sjajan grad, s obzirom na to da nije prevelik. Uz nogomet i studiram podatkovnu znanost na fakultetu u Brazilu, sad sam prešao na online studiranje.

Prema izboru stručnog stožera kojeg je predvodio Tomislav Ivković, Erick je zaslužio i jednogodišnji ugovor s Dinamom vrijedan 13,5 tisuća eura.

- Znam da je Dinamo trenutačno najpopularniji klub u Hrvatskoj i nadam se da mogu nastaviti razvijati kao nogometaš. Uz priliku koja mi se pruža, to će biti uzbudljivo iskustvo.

Koje su vam brazilski nogometaši najdraži?

- U ovom trenutku za mene je najbolji Vinicius Junior, ne samo zbog njegove visoke kvalitete koja je očita, već prvenstveno zbog njegovog mentaliteta. Inače je moj favorit Neymar.

image

Erick Tsutida Vanzela

DRAŽEN PATRAČIĆ

Brazilke su ljepše

Koji su vam hrvatski nogometaši najbolji?

- Luka Modrić, Joško Gvardiol i Dominik Livaković.

Jeste li možda plakali kad je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu izbacila Brazil?

- Nisam uopće plakao, ali osjećao sam se kao da me netko upucao u prsa...

Kakva je Hrvatska u usporedbi s Brazilom?

- Hrvatska je puno manja i hladnija od Brazila, a jezik je teško naučiti jer nije iz porodice latinskih jezika poput portugalskog. Hrana je slična, samo se priprema na drugačije načine.

Što vam se od naše hrane najviše svidjelo?

- Zagrebački odrezak!

Jedno lagano pitanje za kraj, jesu li ljepše Hrvatice ili Brazilke?

- U Brazilu imate više izbora, puno je kultura izmiješano. Stoga je moj odgovor Brazilke - nasmijao se Erick na kraju razgovora.

Linker
17. travanj 2024 10:49