AFP
BRAZIL - PANAMA 4-0

Brazilci odigrali ozbiljno samo 45 minuta, Neymar oduševio golom i asistencijama!

Nogometna reprezentacija Brazila pobijedila je u Goiasu pred 40.000 gledatelja Panamu 4-0 (2-0) u pretposljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka Mundiala
Piše: ArhivaObjavljeno: 03. lipanj 2014. 23:07

Izuzev potvrđenog saznanja da je momčad 'Big Phila' prepuna individualne klase, malo smo toga mogli doznati u Goiani. Brazil je naime u prvom pripremnom dvoboju uoči 12. lipnja i sudara s Hrvatskom pobijedio Panamu sa 4:0, no glavni dojam je da su susret razriješile iznimne individualne performanse Scolarijevih štićenika. Momčadski, igre i kreacije nije bilo, Carioce nisu proizvađale mnogo prilika iz igre, pogotovo prvih sat vremena, Neymar (prije svih!), ali i društvo tek su još jednom dali do znanja kakvu sve artiljeriju i viceve kriju u svojim kopačkama. Panama se dobro držala prvih 25 minuta, Selecao dotad nije stvorio šansu, ali je onda jedna greška gostiju otvorila utakmicu i otpuhala 35. nogometnu nacija svijeta s travnjaka.

U 25. minuti su naime Panamci krivo izveli slobodan udarac i poklonili Brazilcima loptu na sredini terena. Uslijedila je munjevita kontra preko hitronogog Neymara koji je srušen na 18 metara. Barcelonin as sam je uzeo loptu i desnicom naciljao desnji gornji kut. Ne presnažno, ali tehnički savršeno. Baš kao što su uvježbavali dan ranije, Neymar je zadužen za slobodnjake iz blizine, David Luis s distance, dok će Dani Alves biti zadužen za prekide u kojima se traži kvalitetan centaršut..

Taj pogodak otvorio je dvoboj, Panama je nestala, Brazil je podigao tempo, ali i dalje su rijetke šanse, poput one samo minutu kasnije, stizale tek nakon solo prodora u kojima su Panamci redovito bili statisti.



Brazil - Panama, Neymar (1-0), 03.06. HD by dm_525b2245553f8

U 40. minuti pak Neymar je pokušao preočito iznuditi kazneni udarac, lopta je došla do Oscara koji je gura silno ofenzivnom i opasnom Daniju Alvesu, a ovaj varkom vara dvojicu te potom iskosa, malo zdesna sa 18 metara odlično odmjerenim udarcem cilja suprotni kut nemoćnog i indisponiranog vratara Paname.



Brazil 2 - 0 Panama Dani Alves 3/6/2014 by f100000575791389

A u nastavku prva prava okomita lopta upućena je na Neymara, koji ju sjajno prima i fantastičnom vizijom proigrava Hulka petom između dvojice braniča, a ovaj vanjskom, iz prve, tehnički besprijekorno, iz trka s ruba 16-rca gađa malu mrežicu panamskih vrata. Bila je to 46. minuta. Treba ipak naglasiti i da su panamski stoperi stajali na dva-tri metra od daleko, ali daleko najboljeg pojedinca susreta, Neymar je imao previše i vremena i prostora za svoje minijature. Ne samo u toj situaciji.

Kasnije je Scolari počeo rotirati, brojni su dobili priliku, no u "glavnom" dijelu utakmice ostao je vjeran sustavu 4-3-3, s Oscarom, Ramiresom i Luiz Gustavom u vezi, dok su trozubac činili Hulk, Fred i Neymar.



Hulk Great Goal HD Brasil 2 x 0 Panamá Amistoso... by elencrist008

Konačni udarac za 4:0 stigao je u 73. minuti. Ponovno je Neymar bio začetnik, proigrao je Maxwella lijevo, koji je utrčao iz drugoga plana i proslijedio je desno, gdje Willianu s nekoliko metara nije bilo teško zatresti mrežu.

Eksperiment je dakle potvrdio saznanje da Carioce imaju ogromni pojedinačni potencijal, ali nedostajalo je momčadskog udjela. Prvenstveno dijela momčadi koja aspirira na mjesto u udarnoj momčadi. A opet, slavili su 4:0. Treba li se toga plašiti ili se opet s time hraniti, budući da Panama (ostala bez ijedne šanse) nije bila pravo mjerilo? Odgovor će dati petak i sraz sa Srbijom, kojeg je Scolari označio generalkom..



Brazil - Panama, Willian (4-0), 03.06. HD by dm_525b2245553f8

BRAZIL - PANAMA 4-0 (Neymar 27, Alves 40, Hulk 46, Willian 73)

81. minuta - Sudac je dosudio jedanaesterac za Brazil i pokazao crveni karton za Gomeza, ali je odjedanput promijenio odluku! Najgore od svega je što uopće ne bi pogriješio budući da je branič Paname zaista rukom spriječio gol.

73. minuta - Četvrti gol je pao nakon krasne akcije. Ponovno je idejni začetnik bio Neymar koji je u priliku izbacio Maxvella. Ovaj je vratio u sredinu za Williana koji je pogodio praznu mrežu.

53. minuta - Julio Cezar je pokazao da u Kanadi nije izgubio na formi. Odličan udarac Munoza, brazilski vratar vadi loptu ispod grede.

52. minuta - Brazilci su se razigrali. Sada je panamski vratar skinuo zicer Neymaru.

46. minuta - U 56 sekundi drugog dijela Brazil zabija treći pogodak. Neymar je majstorski petom izbacio napadača Zenita koji je sa 16 metara vanjskom pogodio nebranjeni dio mreže.

Kraj prvog poluvremena! Sami rezultat je malo pregrub prema Panami koja Brazilcima nije dopustila ni jednu pravu šansu, ali Carioce su zabili dva gola iz - ničega.

40. minuta - Drugi udarac na gol i odmah je 2-0! Dani Alves se prošetao do 18 metara od gola i krasnim udarcem pogodio 'malu mrežicu'.

27. minuta - Prvi udarac prema McFarlaneu i odmah gol! Neymar je iz slobodnog udarca s 18 metara prebacio živi zid i pogodio nebranjeni kut gostujućeg vratara.

21. minuta - Brazil je ubacio u brzinu više, ali panamski vratar je i dalje bze ikakvog posla... Utakmica je u prvih 20 minuta neviđeno - dosadna.

10. minuta - Prvih deset minuta gosti se vrlo dobro drže. Brazilci nisu uopće zaprijetili, dapače, Panam ima više loptu u nogama...

Utakmica je počela!

BRAZIL: Júlio César, Daniel Alves, Dante, David Luiz, Marcelo, Luiz Gustavo, Ramires, Oscar, Hulk, Neymar, Fred

PANAMA: McFarlane, Machado, Torres, Baloy, Carroll, Cooper, Gómez, Henríquez, Quintero, Muñoz, Tejada

Linker
25. rujan 2024 17:23