AFP
FIFA - TVORNICA NOVCA

Brazilci potrošili 15 milijardi dolara na SP, a Blatter im je refundirao 100 milijuna!

Birokrati iz Fife koji vode 'neprofitnu organizaciju' samo od SP-a u džep su strpali oko 4 milijarde dolara!
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 22. siječanj 2015. 21:37

Svjetska nogometna organizacija objavila je da je spremna pomoći Brazilu sa 100 milijuna dolara koji bi trebao biti potrošen na održavanje stadiona, bolnica, cesta... Blatter je još prije dvije godine ponosno izjavio kako će Brazilu refundirati neke troškove, ali to će kraju ispasti da je samo 'kap u moru' onoga što je država već potrošila. Naime, Brazil je samo za potrebe Svjetskog prvenstva potrošio čak 15 milijardi dolara, a još će morati iskeširati sličnu svotu za Olimpijske igre u Riju.

Za to vrijeme, birokrati iz Fife koji vode 'neprofitnu organizaciju' samo od Svjetskog prvenstva u džep su strpali oko 4 milijarde dolara! A Brazil je samo za stadione potrošio oko 3 milijrde dolara javnog novca. Tragedija cijele priče je ta da će neke od tih 'betonskih ljepotica' propasti. Na četiri stadiona danas se održavaju samo vjenčanja i neke dječje zabave.

- Pričekajte malo, vidjet ćete da će vam se ti stadioni na kraju isplatiti - rekao je glavni tajnik Fife i najveći Blatterov odvjetnik Jerome Valcke.

- Stvarno nam je dosta priča da smo došli u Brazil, uzeli lovu i prvim zrakoplovom pobjegli u Europu. To jednostavno nije istina. Mi ćemo i dalje ulagati i brinuti se o vašem nogometu - odgovorio je Vlacke bijesnim Brazilcima.

Linker
18. svibanj 2024 21:42