TIZIANA FABI Afp
PROVOCIRA RIVALE

Brazilska zvijezda nakon farse objavila poruku koja se baš neće svidjeti Messiju i društvu

Lionelu Messiju i društvu iz argentinske reprezentacije zasigurno se neće svidjeti ova poruka
Piše: SN, HinaObjavljeno: 06. rujan 2021. 10:36

U južnoameričkim kvalifikacija za SP 2022. noćas su odigrane četiri utakmice, dok je derbi između Brazila i Argentine, koji se trebao igrati u Sao Paulu, prekinut nakon tri minute igre zbog kršenja covid-19 protokola o karanteni.

Brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili su da trojica igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni, a riječ je o Cristianu Romeru, Giovaniju Lo Celsu i vrataru Emiliano Martinezu. Brazilski zdravstveni regulator tvrdi da su igrači dali lažne podatke i da moraju napustiti zemlju.

Ti igrači dolaze iz engleskih klubova, a budući da je "delta" varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko dođe iz Britanije mora provesti 14 dana u karanteni u Brazilu. Nakon toga Argentinci su otišli u svlačionicu i utakmica nije odigrana.

Nakon farse koja se odigrala na travnjaku oglasio se napadač Evertona i brazilske reprezentacije Richarlison upisavši svojoj reprezentaciji tri boda.

Naime, on je na svom Instagram profilu objavio post: 'Kraj utakmice, Avisa - Argentina 1:0.'.

Jasna je to aluzija kako je Brazilska zdravstvena agencija uzela Argentini važne bodove u borbi za SP, te da Richarlison smatra kako će Brazilcima biti upisani bodovi.

image
Richarlisonov post
SCREENSHOT

U Quitu su inače Ekvador i Čile odigrali su 0-0, iako su domaćini od 63 minute imali igrača manje jer je veznjak Ekvadora Junior Sornoza dobio crveni karton.

Najviše golova bilo je u Montevideu gdje su domaćini Urugvajci svladali Boliviju sa 4-2. Dvostruki strijelac za Urugvaj bio je veznjak Flamenga Giorgian de Arrascaeta (15, 67-PEN), a po jedan pogodak dodali su veznjak Real Madrida Federico Valverde (31) i Agustín Álvarez Martínez (47). Za goste oba gola zabio je Marcelo Moreno, u 59. minuti te u 84. iz penala.

Paragvaj je na domaćem terenu protiv Kolumbije poveo golom Antonia Sanabrije u 40. minuti, a gostima je remi 1-1 donio igrač Juventusa Juan Cuadrado iz penala u 53. minuti.

Christian Cueva je golom u 35. minuti donio Peruu pobjedu 1-0 protiv gostujuće Venezuele, koja je u 38. minuti ostala s igračem manje jer je veznjak Torina Tomas Rincon zaradio drugi žuti karton.

Na vrhu ljestvice su Brazilci sa 21 bodom, nakon što su dobili svih sedam dosadašnjih utakmica. Slijedi Argentina sa 15 bodova, treći je Ekvador sa 13, a na četvrtom mjestu je Urugvaj s bodom manje. Peta je Kolumbija sa 10. Paragvaj i Peru imaju po osam, Čile je na sedam bodova, predzadnja Bolivija ima šest, a na dnu je Venezuela sa četiri boda.

Linker
25. travanj 2024 22:43