Fabijan Buntić

 José Carmo/Zuma Press/Profimedia
VATRENI VIKEND

Briljantan nastup bivšeg golmana mladih reprezentacija, među najboljima dva braniča iz Dalićeve vrste

Donosimo pregled najboljih izvedbi hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. veljača 2023. 13:05

Fabijan Buntić nastavlja s odličnim igrama u portugalskoj Primeiri. Ovaj nekadašnji član hrvatskih U17 i U18 reprezentacija je početkom ove sezone iz njemačkog Ingolstadta prešao u portugalsku Vizelu u kojoj brani odlično. To je potvrdio i u petak kada je bio najbolji igrač svoje momčadi u domaćem remiju (0:0) protiv Chavesa. Buntić je obranio pet protivničkih udaraca te za svoju izvedbu od SofaScorea dobio ocjenu 8,0. To je i najveća ocjena nekog hrvatskog nogometaša u deset najjačih europskih liga ovog kola. Buntić je ove sezone s prosječnom ocjenom 6,99 jedan od najboljih igrača momčadi koja drži deveto mjesto u portugalskom prvenstvu.

Zanimljivo je kako se među 10 najboljih hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga uglavnom nalaze igrači koji nisu reprezentativci. Tako je na drugom mjestu Kristijan Bistrović koji je odigrao cijelu utakmicu za Fortunu Sittard u gostujućoj pobjedi protiv Emmena te za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,6. I njegov suigrač, vratar Ivor Pandur, je ušao u naš ovotjedni Top 10. Iz nizozemske lige dolazi i Dominik Oroz čiji je Vitesse s 2:0 pobijedio Utrecht, a on je za svoju igru dobio istu ocjenu kao Bistrović - 7,6. Treći igrač s tom ocjenom je Leo Mikić koji je bio najbolji igrač austrijskog Rieda u domaćem porazu od Hartberga (0:1).

image

Top 10 hrvatskih nogometaša u 10 najjačih liga ovog vikenda

SOFASCORE

Iz Hartberga, pak, dolazi Marin Karamarko koji je ocijenjen sa 7,5. istu ocjenu je dobio Martin Erlić koji je bio najbolji igrač Sassuola u gostujućem remiju kod Udinesea (2:2). U top 10 su još Dejan Lovren čiji je Lyon pobijedio Lens (2:1) te Filip Uremović koji je s Herthom pobijedio Borussiju iz Mönchengladbacha rezultatom 4:1.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Dinamo ima svjetskog talenta, u tim godinama takav nije bio ni Luka. Od ljeta ga vidim u reprezentaciji‘. Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao igru veznjaka Modrih na utakmici protiv Istre. Pričali smo i o putu kojim je očigledno da Hajduk mora ići, ali i koje su dvije momčadi pokazale najljepši nogomet u nastavku domaćeg prvenstva. U novoj ‘VAR sobi‘ pogledajte analizu cijelog 21. kola SuperSport HNL:

Linker
04. svibanj 2024 00:01