DEL BOSQUE U PROBLEMIMA

'Brine me emocionalno stanje momčadi, toliko toga smo osvojili da bi mogli pasti...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2012. 16:47

U razgovoru za Telemadrid izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque priznao je da neće biti nimalo lako obraniti naslov na skorašnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini (8. lipnja - 1. srpnja), te otkrio što ga najviše brine...

“Furija” je, podsjetimo, prije četiri godine pod vodstvom Luisa Aragonesa osvojila svoju drugu europsku krunu u povijesti, a dvije godine kasnije je, tada već s Del Bosqueom na klupi, prvi put postala i svjetski prvak. Ne čudi stoga da je većina stručnjaka smatra najvećim favoritom za naslov i na predstojećem Euru.

- Europsko prvenstvo će biti veliki izazov. Lovit ćemo treći veliki naslov zaredom, a treba naglasiti da to nije nimalo lako. Osvojiti toliko trofeja u nizu i ne napraviti nikakvu pogrešku. No, pokušat ćemo izbjeći pogreške i ovaj put. Nemam razloga sumnjati da ćemo biti dobri, ali brine me emocionalno stanje momčadi. Igrači koji su toliko toga osvojili ponekad mogu pasti - kazao je Del Bosque.

Prilično je jasno španjolski izbornik poručio i da legendarnog napadača Raula nema namjeru voditi na Euro iako je on sam izrazio spremnost da pomogne reprezentaciji bude li potrebno.

- Raul voli svoju zemlju i nacionalnu momčad. Ostat će zapisan u povijesti kao iznimno važan dio reprezentacije, ali možda bismo trebali ići dalje i ne okretati se unatrag. Takve su okolnosti.

Španjolska će u Poljskoj i Ukrajini igrati u skupini C u kojoj će joj suparnici biti Hrvatska, Italija i Irska.

Linker
23. rujan 2024 13:26