MARIA JOSE SEGOVIA/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Maria Jose Segovia/defodi Images/shutterstock Editorial/profimedia
OŠTRO PREMA ZVIJEZDI

‘Broj 10 je za bogove kao što su Pele, Maradona i Modrić! To što ga on ima na svojim leđima je uvreda‘

Jedna od najvećih nada svjetskog nogometa na meti kritičara
Piše: SNObjavljeno: 10. siječanj 2023. 06:25

Barcelonin mladi napadač Ansu Fati (20) smatra se jednim od najboljih mladih igrača svijeta, a neki su ga proglasili i nasljednikom velikog Lea Messija koji bi trebao nositi klub idućih nekoliko godina.

Ipak, prva sezona nije bila pretjerano impresivna te je Fati bio često na meti kritičara. Jedan od njih je i bivši argentinski vratar Jorge D‘Alessandro koji je nakon utakmice protiv Atletico Madirda bio vrlo oštar prema mladoj zvijezdi.

- Njegova jedina zasluga je što nosi broj 10. To je uvreda za nogomet. Zašto? Zato što su broj 10 nosili Pele, Maradona, Modrić... Broj 10 je za bogove - rekao je Jorge D‘Alessandro, a prenosi As.

image
JOSE JORDAN Afp

Jorge D‘Alessandro većinu je svoje karijere proveo u Španjolskoj, a kao trener radio je za momčadi kao što su Betis, Atletico Madrid, Salamanca, Elche.... Trenutno radi kao analitičar u emisiji "El Chiringuito".

S druge strane Fati, iako nije oduševio, uživa veliko povjerenje u Barci i Xavi računa na njega u sezoni u kojoj se vodi borba za naslov s Real Madridom.

Linker
03. svibanj 2024 08:45