Mario Stanić

(NE)USPJEH PRVAKA

Brončani Vatreni ima novi posao! Njegov projekt doživio ovacije prepune dvorane, u priču uključen i Modrić

Ispred kamere će se naći još i velikani poput Slavena Bilića, Edina Džeke, Predraga Mijatovića...
Piše: SNObjavljeno: 14. siječanj 2023. 19:36

Svečanom premijerom prve epizode “(Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem” u kojoj je gostovao Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e, u Beogradu je predstavljen regionalni serijal životnih priča najvećih sportaša ovih prostora.

Legendarnom bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu Mariju Staniću ovo je prvi voditeljski angažman, koji je, sudeći po reakcijama publike, odradio vrhunski. Prva emisija donosi ekskluzivni razgovor o 48 dramatičnih sati koji su prijetili raspadu UEFA-e i nestanku Lige prvaka. Čeferinova priča o još jednoj velikoj pobjedi Davida protiv Golijata i donošenju ispravnih odluka dobila je veliki aplauz prepune dvorane na kraju emitiranja isječaka iz emisije.

image

Mario Stanić

- Ova dvorana je ispunjena sportašima koji su ostavili veliki trag u sportu, stoga bi bila šteta da se ne ekraniziraju njihove sportske priče da ih ne čuju i drugi, prvenstveno mlađi naraštaji. Živimo u nekom žutilu, pred djecom je mnogo prepreka i moramo ih naučiti da je neuspjeh sastavni dio života, ali i da nakon svakog neuspjeha, trudom i ustrajnošću, može uslijediti uspjeh - poručio je Mario Stanić.

Arena Premium 1

Sa Stanićem će se ispred kamere naći i velikani poput Luke Modrića, Slavena Bilića, Edina Džeke, Predraga Mijatovića, Nemanje Vidića, Nemanje Matića, ali i legende poput Ćire Blaževića. Susrest će se na sportskim i nekim drugim terenima, te na otvoren način razgovarati o svim aspektima sporta i sportskog razvoja - pobjedama, porazima, suparništvu, zajedništvu, talentu i upornosti. Serijal će se prikazivati dvotjedno, od 23. siječnja u 20 sati, ekskluzivno na Arena Premium 1 kanalu u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, uz repriziranja epizode do sljedeće premijere.

image

Mario Stanić

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Emisija je inače produkcija Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportske manifestacije koja već 27 godina u Hrvatskoj uz podršku Vlade RH, a od 2011. u Bosni i Hercegovini, te od 2013. i u Srbiji, organizira sportska natjecanja za djecu u kojima je dosad sudjelovalo više od 2 i pol milijuna sudionika!

- Unatoč nedostatku iskustva u produkciji emisija, a činjenica je da ga nismo imali niti kad smo započeli sa Sportskim igrama mladih, sada i ova emisija zagovara, šalje pozitivnu poruku svim naraštajima, posebice djeci i mladima, što je vrijedno svog truda i svakog izazova pred nama. Vjerujemo u projekt i našu emisiju, za koju smo se odlučili kako bismo poslali veliku i jasnu poruku, prije svega djeci, kroz intervjue najvećih sportaša. Zaista mi je drago što je voditelj Mario Stanić, koji je kao veliki sportaš i sam prošao taj put, te od sugovornika može izvući najbolju poruku za sve gledatelje - pojasnio je Zdravko Marić.

image

Dragan Ljutić, Ćiro Blažević, Tomislav Mamić i Mario Stanić

JAKOV PRKIC Cropix

Hrvatski nogometni savez na premijeri su predstavljali predsjednik HNS-a Marijan Kustić, član Izvršnog odbora Darko Raić Sudar, tehnički direktor A i U21 reprezentacije Stipe Pletikosa, te voditelj poslova sigurnosti, prevencije i integriteta HNS-a, Jurica Jurjević. Podršku projektu došli su dati i legendarni hrvatski sportaši Ivica Šurjak, Joško Jeličić, Aljoša Asanović, Ivica Tucak, Tonči Gabrić, Mario Bazina, Dubravko Šimenc, Željko Jerkov i mnogi drugi.

image

Mario Stanić 1998.

ERIC FEFERBERG Afp

Asanovićeva podrška

- Iako bi netko mogao reći da smo subjektivni, svi mi koji godinama pratimo Zdravkov rad i aktivnosti Sportskih igara mladih, zaista mislimo da su i ovog puta napravili sjajnu stvar. Mario je moj bivši suigrač, moj prijatelj i ne sumnjam da će emisija biti gledana. Veliki trud se vidi već u ovom dijelu prve epizode koju smo imali priliku gledati i ja im od srca želim sreću i uspjeh u daljnjem radu - izjavio je Aljoša Asanović, po završetku premijernog prikazivanja prve epizode serijala.

Linker
03. svibanj 2024 20:16