Luka Modrić i Joško Gvardiol

 FOTOARENA/DDP USA/PROFIMEDIA Fotoarena/ddp Usa/profimedia
PIŠU TALIJANI

Brutalna ponuda za Gvardiola! To više ne bi bio samo rekord već potop konkurencije, a Dinamo bi masno zaradio

Gvardiol bi imao astronomsku godišnju plaću, a Leipzig bi napravio najveći transfer u povijesti kluba
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. prosinac 2022. 09:29

Talijanska La Gazzetta dello Sport objavila je kako Manchester City priprema astronomsku ponudu za našeg braniča Joška Gvardiola. Aktualni engleski prvak Red Bull Leipzigu je, kako navodi novinar Alfredo Pedulla, spremio iznos od čak 130 milijuna eura uz dodatne bonuse, a Gvardiol bi imao godišnju plaću od 11 do 12 milijuna. Ukoliko bi se transfer realizirao, 20-godišnji ‘‘wunderkid‘‘ postao bi najskuplji branič u povijesti, a s trona bi skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicester Cityju platio 87 milijun eura.

U samom finišu ljetnoj prijelaznog roka, Joška se povezivalo s Chelseajem u poslu vrijednom do 90 milijuna eura, međutim transfer nije realiziran, a Gvardiol je produžio vrijednost klubu do 2027. U ranijim je intervjuima za njemačke medije jasno istaknuto da je sretan u Leipzigu, gdje uživa u povjerenju trenera Marca Rosea, te mu se ne žuri promjeniti sredinu. Međutim, odlične partije na SP-u u Katru samo su dodatno podigle interes kojega je već i ranije bilo na pretek. Teško da bi itko od konkurenata mogao parirati ponudi Manchester Cityja, koji bi time pobjedili u utrci s Real Madridom koji se također spominje kao jedan od glavnih kandidata za njegov potpis. Pep Guardiola dobio bi smrtonosno oružje u momčadi koja bi na temelju mladog Gvardiola i Erlinga Haalanda mogla dominirati nogometnim svijetom idućih nekoliko godina.

Kad bi i došlo do prodaje, Leipzig bi na Gvardiolu zaradio pet puta više od iznosa koji je platio Dinamu kad su za njegove usluge platili 18.8 milijuna eura, navodi Transfermarkt, i to prošlog ljeta. Zagrebačka momčad, prema dogovoru s njemačkim klubom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Linker
27. travanj 2024 09:52