HRVATSKI SAN

BRUT(T)ALNO Bilić će na novom poslu zaraditi 100 milijuna kuna i pola dati državi

Bivši hrvatski izbornik zarađivat će tri milijuna funti godišnje bruto, odnosno oko 31 milijun kuna. Time će u tri godine zaraditI, bez bonusa, 93 milijuna kuna
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. lipanj 2015. 15:05

Slaven Bilić postao je novi trener West Hama gdje je na klupi naslijedio Sama Allardycea. Hrvatski strateg je nakon dvije godine napustio Tursku gdje je bio glavni strateg Bešiktaša i s kojim je dvaput završio treći te je također igrao i osminu Europske lige.

Hrvat se tako vratio kao 15. trener u 120-godišnjoj povijesti kluba za koji je kao igrač u 18 mjeseci nastupao 54 puta. Ugovor je potpisan na tri godine, a u njemu stoji i klauzula u kojoj Bilić neće dobiti otpremninu u slučaju da 'čekićari' ispadnu iz lige.

Bivši hrvatski izbornik zarađivat će tri milijuna funti godišnje bruto, odnosno oko 31 milijun kuna. Time će u tri godine zaraditI, bez bonusa, 93 milijuna kuna. Treba odmah upozoriti kako je neto iznos u pitanju (dakle nakon odbijanja poreza i ostalih davanja državi) duplo manji, dakle nešto više od 15 milijuna kuna godišnje ili 46 milijuna ako odradi ugovor do kraja.

Inače, Bilićev debi na klupi bit će već 2. srpnja u prvom pretkolu Europske lige, u koju se West Ham plasirao zahvaljujući fair-playu.

Linker
22. rujan 2024 04:00