Vratar Gorice Ivan Banić
 GORAN MEHKEK/CROPIX
NEMIR U TUROPOLJU

Burno u Gorici: Lovrić u još većoj dilemi nakon izjave Dalića za SN, Hajduk želi odvesti prvog golmana!

Razbuktao se psihološki rat između Goričana i Splićana uoči dva iznimno važna međusobna sudara
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. ožujak 2021. 19:11

Uoči dva dvoboja Gorice i Hajduka, od kojih je onaj drugi, sljedećeg utorka u četvrtfinalu Kupa, daleko važniji jer pobjednika ostavlja u borbi za trofej (Gorica je dala zahtjev i za domaćinstvo finala), počele su i psihološke igre.

Naime, iz Splita je plasirana vijest da Hajduk želi na ljeto dovesti vratara Gorice Ivana Banića (26), koji je poslije odlaska Kristijana Kahline u Ludogorec, neupitni broj jedan u momčadi Siniše Oreščanina.

Posao, naravno, forsira donedavni sportski direktor Gorice Mindaugas Nikoličius, koji sada istu funkciju ima u Hajduku, ali neće imati jednostavan zadatak jer Banić ugovor s Goricom ima do lipnja 2023. i to odmah sugerira da nigdje ne može bez odštete. Može li splitski klub i platiti koliko bi Gorica tražila, vrlo je upitno, premda dovođenje Livaje i ostalih ove zime sugerira da Nikoličius i predsjednik Jakobušić znaju posao.

Bilo kako bilo, interes Hajduka je samo dodatni motiv za Banića, koji je u prošlih šest utakmica primio samo dva gola, a Gorica je osvojila 14 bodova i praktički osigurala treće mjesto i 2. pretkolo Konferencijske lige, te potpuno rasterećeno čeka subotnju prvenstvenu utakmicu sa Splićanima.

Snažno je u velikogoričkom klubu odjeknuo i novi pretpoziv Kristijanu Lovriću hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, kao i njegove riječi u Sportskim novostima “kako Lovrić ima veliku konkurenciju na svojoj krilnoj poziciji, ali da mora biti strpljiv i poziv će doći”.

Dalić je to naglasio u svjetlu otvorenog agitiranja novog izbornika Bosne i Hercegovine Ivajla Peteva, koji na sve načine Lovrića želi privoljeti da promijeni državljanstvo i zaigra za BiH. Najbolji igrač i strijelac Gorice i dalje je u velikoj dvojbi što napraviti, što je Dalić sada samo povećao. Gorica će pak imati dva mlada reprezentativca na Europskom prvenstvu U-21 jer je izbornik Igor Bišćan pozvao Krešimira Krizmanića i Darija Špikića.

Linker
04. svibanj 2024 18:29