Mbappe zabija kontroverzan pogodak za pobjedu Francuske
 MIGUEL MEDINA Afp
VRLO SPORNA SITUACIJA

Busquets: Sudac mi je rekao zašto nije sudio zaleđe kod Mbappeova gola, to nema nikakvog smisla!

Kapetan finalista Lige nacija odmah je po izlasku s terena podijelio zanimljivu informaciju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2021. 23:15

Francuzi su pobjednici Lige nacija. Slavljem od 2:1 protiv Španjolske na San Siru završeno je drugo izdanje toga natjecanja, a njegov je pobjednik ujedno i aktualni svjetski prvak. U prvih sat vremena nismo mogli uživati u igri baš previše, no onda je počeo spektakl. Prvo je Oyarzabal, nakon Hernandezove grede na suprotnoj strani doveo Španjolsku u vodstvo, ali samo dvije minute kasnije Benzema je izjednačio na 1:1.

Pogodak odluke pao je u 80. minuti. Ali, očigledno je da je nakon dodavanja Thea Hernandeza strijelac Kylian Mbappe bio u nedopuštenoj poziciji. No, zaleđe suci na terenu nisu označili, a gol je priznala i VAR-soba. Svaka snimka jasno pokazuje da je bilo zaleđe, a Španjolci nakon toga nisu mogli vjerovati da je gol priznat.

Golove s utakmice Francuska - Španjolska, kao i spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Odmah po izlasku s terena, s novinarske flash-pozicije izjavu je dao Sergio Busquets. Kapetan Španjolske otkrio je što mu je rekao sudac Anthony Taylor.

"Sudac nam je rekao da je Eric Garcia htio uzeti loptu i to je poništilo zaleđe jer ju je dirao. On je htio uzeti loptu kako ne bi došla do Mbappea koji je očito bio u zaleđu. Takva odluka nema nikakvog smisla - veli Busquets.

Nogometni, napose sudački stručnjaci odmah su reagirali, po nekima je i Garcijina namjera da igra loptom, sve i da je nije dirao, već dovoljna za to da se poništi zaleđe. Kako god, iza ovoga će se svakako vući repovi.

Linker
24. travanj 2024 04:45