SCREENSHOT/YOUTUBE
KIŠA POGODAKA

Čak osam golova u Premijer ligi, šuterski trening Zrinjskog uoči europskih izazova i nesretan debi golmana

Prvak BiH očekivano nije imao većih problema protiv novog premijerligaša
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 22:01

Utakmica protiv Zvijezde 09 bila je za HŠK Zrinjski poput lakšeg treninga i to šuterskog treninga, kao "predjelo" pred spektakl u četvrtak navečer kada će pod Bijelim brijegom protiv austrijskog LASK-a igrati za plasman u Europsku ligu. Prvak BiH očekivano nije imao većih problema protiv novog premijerligaša, i to ekipe koja je ušla u Premijer ligu zahvaljujući licenci.

Jedino neočekivano je što je Zvijezda 09 prva povela, no nakon početnih trzavica, da ne kažemo šoka, Zrinjski je stvari vrlo brzo stavio na svoje mjesto i došao do uvjerljive pobjede 5:3, druge u svom drugom premijerligaškom nastupu ove sezone.

Trener Krunoslav Rendulić prvi put je među vratnice poslao Omera Nirona, a Izraelac je primio gol u svom debiju već u drugoj minuti utakmice. Stefan Veličković je šutirao izdaleka i iznenadio Nirona, iako gol ne ide posve njemu na dušu jer je lopta zakačila i nekog iz obrane domaćih.

No, Zvijezda 09 nije uspjela sačuvati vodstvo ni čitave tri minute. U petoj minuti Franko Sabljić ušao je u šesnaesterac gostiju i poslao povratnu loptu, a Antonio Ivančić sproveo ju je u mrežu. Na sličan način Zrinjski je poveo tri minute kasnije, s tim da je asistent bio Kerim Memija, a strijelac Nemanja Bilbija. Memija je sudjelovao i kod drugog gola kada je Malekinušić iz blizine pogodio mrežu gostiju.

Kiša golova nastavljena je i u 41. minuti. Raca je oteo loptu obrani Zrinjskog i uposlio Kayodea Salimana, a Nigerijac je loptu proturio kroz noge Nironu. Čim se krenulo u drugi dio Bilbija je izveo malo remek djelo. Najbolji strijelac Premijer lige svih vremena namjestio je loptu na lijevu nogu i onda topovski pogodio lijeve rašlje za ovacije s tribina. Bilbija je do kraja utakmice kompletirao i hat-trick, postigavši treći gol na asistenciju - koga drugog nego Josipa Ćorluke.

Da Izraelac Niron ne pamti debi po dobrom pobrinuo se Maksimović koji mu je u 90. minuti iz slobodnjaka zabio i treći gol.

Linker
03. svibanj 2024 04:35