Mijo Caktaš
 ANTE CIZMIC/CROPIX
VRUĆE TRANSFER LJETO

Caktaš ima bogatu ponudu i sve je dalje, ali jedan drugi igrač s Poljuda sve je bliže Gradskom vrtu!

Hajduk ga je otpisao i stavio na transfer-listu, što je odmah zaintrigiralo Nenada Bjelicu...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. lipanj 2021. 09:44

Osijek i Mijo Caktaš svakim su danom sve dalje. Donedavni kapetan Hajduka, doduše, nije i službeno odbio ponudu iz Gradskog vrta koju već neko vrijeme ima na stolu, ali sve izvjesnije je kako ipak neće zadužiti bijelo-plavu “desetku”.

Bogata ponuda s Bliskog istoka, kojoj Osijek ne može financijski ni izbliza parirati, Caktaša će vjerojatno po drugi put u karijeri odvesti izvan Hrvatske. Takav rasplet čini se vrlo mogućim, pa će se Nenad Bjelica morati okrenuti novim rješenjima na transfer-tržištu.

Jedan igrač s Poljuda, međutim, možda bi mogao ovog ljeta završiti u Gradskom vrtu. Hajduk je otpisao Darka Nejašmića i stavio ga na transfer-listu, što je zaintrigiralo struku u Gradskom vrtu. Postoji nekoliko opcija kojim bi se mogao zaključiti dogovor na obostrano zadovoljstvo - posudba s pravom otkupa, čime bi se Hajduk barem jednu sezonu rasteretio nogometaševe plaće, ili otkup već ovoga ljeta.

Nejašmić je, inače, na Transfermarktu procijenjen na pola milijuna eura, što je dvostruko manje u odnosu na prije samo nekoliko tjedana kada su mladog nogometaša na Poljudu i službeno prekrižili, te javno poručili kako na njega više ne računaju.

Nejašmić bi, međutim, opcija mogao biti samo u slučaju odlazaka ili Mihaela Žapera ili Josipa Vukovića, pa interes Bijelo-plavih možda sugerira skori odlazni transfer jednoga od te dvojice. Žaper je velikim koracima napredovao pod Bjelicom, odigrao najbolju sezonu karijere u kojoj je bio i najbolji strijelac među defenzivnim veznjacima u Prvoj HNL, zbog čega je reagiralo i nogometno tržište.

image
Darko Nejašmić
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Inicijalni kontakt

Osijek je prije nekoliko mjeseci imao ponudu od četiri milijuna eura iz Portugala, no nju je Nenad Bjelica odbio bez razmišljanja smatrajući kako nije dostojna potencijala mladog dokapetana Osijeka, koji također javno ne krije svoju želju za ostankom.

Istovremeno, minutaža iskusnog Vukovića bila je skromnija, a odigrao je prošle sezone 20 utakmica za Bijelo-plave, od čega njih 10 kao starter. Navodno postoji vrlo konkretan interes Osijeka i za napadačem Šibenika Denijem Jurićem, no potencijalni transfer zasad se ne čini blizu zaključenja. Ostvaren je, doznajemo, inicijalni kontakt, što je tek prvi korak prema potencijalnom dogovoru.

U međuvremenu, Dinamo je “ukrao” Osijeku jednog talenta, Svena Sopića, inače kapetana pionira Bijelo-plavih, koji su prošle sezone dominirali hrvatskim nogometom te u svojoj dobnoj skupini osvojili dvostruku krunu. Osijeku su bile vezane ruke, a Dinamo je mladom nogometašu ponudio stipendijski ugovor, kojeg u Gradskom vrtu iznosom nisu mogli, a ni željeli, financijski ispratiti.

Linker
06. travanj 2024 14:04