FRANCUSKA

Cavani donio kup PSG-u

U 59. utakmici sezone Parižani su se prilično namučili, ali su zahvaljujući odličnom Edinsonu Cavaniju ipak uspjeli slomiti hrabar otpor Auxerrea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. svibanj 2015. 01:14

Paris Saint-Germain sinoć je postao prvi klub u povijesti Francuske koji je osvojio sva tri domaća trofeja u jednoj sezoni. Nakon što je uzeo prvenstvo i Liga-kup, klub s Parka prinčeva osvojio je i Francuski kup minimalnom pobjedom nad Auxerreom. Kad se tome doda i četvrtfinale Lige prvaka, jasno je da je ova sezona za momčad Laurenta Blanca bila izuzetno uspješna. U 59. utakmici sezone Parižani su se prilično namučili, ali su zahvaljujući odličnom Edinsonu Cavaniju ipak uspjeli slomiti hrabar otpor Auxerrea.

Drugoligaš sa slavnom prošlošću dobro je ušao u utakmicu, io je čvrst i organiziran u fazi obrane te je čekao svoju priliku za kontranapad. Parižani su imali inicijativu, no njihovi su napadi zaustavljani prije ulaska u kazneni prostor Auxerrea.

Prvu je veliku priliku u 32. minuti imao Ibrahimović, koji se našao sam pred vratarom Leonom, ali ga nije uspio prebaciti. U 36. minuti repriza te situacije, ovaj put Zlatan je pokušao glavom, ali je i ovaj put Auxerreov čuvar mreže izašao kao pobjednik.

Do kraja poluvremena PSG je stvorio još dvije opasne situacije. Prvo je u 40. minuti Motta tukao iz daljine i pogodio vratnicu, da bi u 44. minuti Cavani uzdrmao gredu, ali su suci označili zaleđe urugvajskog napadača.

Parižani su i u nastavku dominirali. Verratti je u 48. minuti malo zakasnio nakon ubačaja Motte, potom je u 55. minuti Cavani dobro pokušao glavom, ali je Leon uhvatio loptu. Auxerre je pokušao uzvratiti preko Babyja koji je bio u izglednoj prilici, no Silva je u posljednji trenutak izbacio loptu u korner.

Brojni su se napadi Paris SG-u napokon isplatili u 64. minuti kad je Cavani nakon ubačaja Van der Wiela sjajno reagirao i glavom sa šest metara, uz pomoć grede, svladao vratara Leona.

Do kraja je PSG rutinski sačuvao prednost. U završnici se Auxerreu ukazala prilika nakon kornera, ali je nisu iskoristili i po završetku susreta moglo je početi veliko slavlje Blancovih igrača.

Linker
19. svibanj 2024 16:31