Aleksander Čeferin

 Andrej Tarfila/shutterstock Editorial/profimedia
UEFA NIJE ZABRINUTA

Čeferin komentirao Superligu: ‘Jedva čekam to njihovo natjecanje s dva kluba. Nogomet nije na prodaju!‘

‘Gledao sam takozvanu prezentaciju A22. Teško je odlučiti treba li vas to šokirati ili zabaviti‘
Piše: Darko DrmićObjavljeno: 21. prosinac 2023. 16:43

U travnju 2021. godine 12 momčadi prijavilo se za Superligu, europski turnir koji bi konkurirao Uefinim natjecanjima. Plan za novi turnir je naišao na mnoge kritike javnosti te zabranu i potencijalne sankcije UEFA-e.

Sud Europske unije je presudio da je zabrana pridruživanja klubovima ligi bila nezakonita. Nekoliko sati kasnije A22, kompanija koja stoji iza Superlige, predstavila je novi format podijeljen u tri lige u kojem bi sudjelovala 64 muška i 32 ženska kluba.

- Nadam se da znaju što rade, ali nisam baš siguran u to. Nećemo ih pokušati zaustaviti. Oni mogu stvoriti što god žele - kritizirao je plan predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

- Gledao sam takozvanu prezentaciju A22. Teško je odlučiti treba li vas to šokirati ili zabaviti. Još zatvorenije od prošlog izdanja kojeg su svi odbacili. Nadam se da će što prije započeti svoje vrhunsko natjecanje... s dva kluba.

Španjolski divovi Real Madrid i Barcelona jedina su dva kluba koja su još formalno uključena u natjecanje nakon što je Juventus započeo proces povlačenja u srpnju 2023. poslije ostavke predsjednika Agnellija.

- Presuda ni na koji način ne predstavlja zeleno svjetlo za Superligu... Nogomet nije na prodaju - zaključio je Čeferin.

Linker
05. svibanj 2024 20:15