FABRICE COFFRINI Afp
NAJAVIO I REVOLUCIJU U LP

Čeferin zgranut slučajem ‘Barcelona‘: ‘Situacija je jedna od najozbiljnijih u nogometu koje sam ikad vidio‘

Za slovenske je novine Ekipa rekao kako se u životu još nije susreo s nečim sličnim
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. travanj 2023. 10:58

Aleksander Čeferin priprema se za kongres u Lisabonu koji će se održati iduće srijede gdje će ponovno biti izabran za predsjednika UEFA-e na period od 2023. do 2027. godine s obzirom na to da ima većinsku podršku. Tijekom kongresa, Slovenac će se pozabaviti ‘slučajem Negreira‘ nad kojom je i službeno počela istraga. Podsjetimo, Barcelona je optužena da je od 2001. do 2018. Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije, i njegovoj tvrtki platila ukupno 8.4 milijuna eura. On je zauzvrat navodno delegirao suce koji odgovaraju Barceloni te jamčio da će oni suditi za nju.

U razgovoru za slovenski list Ekipa po tom je pitanju rekao sljedeće.

- Ne mogu to izravno komentirati iz dva razloga. Prvo, jer imamo neovisno stegovno povjerenstvo koje je za to zaduženo, a drugo, jer se ovom materijom nisam detaljnije bavio - započeo je pa nastavio:

- Situacija je izuzetno ozbiljna. Toliko je ozbiljna da je, po mome mišljenju, jedan od najozbiljnijih u nogometu koje sam ikad vidio.

Osvrnuo se i na Superligu, ideja o elitnom natjecanju kojega će igrati samo najbolji europski klubovi koja se prvi put izrodila u proljeće 2021. godine i kako ocjenjuje situaciju u ovom trenutku.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Navodno oni još uvijek pokušavaju nešto napraviti, kao da nisu u potpunosti shvatili da nemamo o čemu pregovarati. Naravno, kod nekih od ovih ljudi i ego igra određenu ulogu i zbog toga ipak nešto rade na tom području jer su se s godinama navikli da im svi klimaju glavom. Ali ova priča je završena, tu nema sumnje.

S druge strane, Čeferin puno očekuje od promjena koje je UEFA već pripremila i stupit će na snagu u Ligi prvaka (2024./2025.)

- Bez sumnje, ovo će biti još jedan veliki korak. Zadržat ćemo puno dobrih stvari iz trenutnog koncepta i dodati još nekoliko. Znamo da mnogi već vrlo brzo znaju koje će momčadi proći u osminu finala Lige prvaka. S promjenama će biti drugačije, dio natjecanja prije nokaut faze postat će zanimljiviji, neizvjesniji i često napetiji do samog kraja - analizira Čeferin

Linker
15. travanj 2024 02:54