Modrić i Brozović bi sljedeće sezone mogli igrati u novim klubovima

 MIGUEL MEDINA Afp
BIT ĆE ZANIMLJIV ‘MERCATO‘

Čeka nas ludi prijelazni rok! Pogledajte strašnu momčad koja se može dovesti besplatno, tu su i dva Hrvata

Ovo je momčad koja bi sigurno igrala važnu ulogu u Ligi prvaka kada bi bila na okupu
Piše: E.F.Objavljeno: 09. prosinac 2021. 11:49

Približavanjem Nove godine sve se više počinje pričati o nogometnim transferima. Iako je jasno kako zimski 'mercato' nije toliko atraktivan kao što je to onaj ljetni, ove godine bi to mogla biti iznimka. Ne zbog toga što očekujemo neke velike transfere koji će promijeniti sliku momčadi već ove godine, nego zbog činjenice da je postoji veliki broj sjajnih igrača kojima ugovor istječe sljedećeg ljeta što znači da bi oni već ove zime mogli dogovoriti prelazak u novi klub i to potpuno besplatno.

Svima je jasno kako glavnu ulogu u toj priči ima Kylian Mbappe koji je odbio potpisati novi ugovor s PSG-om, a u Realu se nadaju kako će on ove zime dogovoriti suradnju s 'Kraljevskim klubom'. Madriđani žele i Paula Pogbu te Antonija Rudigera pa će svakako biti zanimljivo pratiti što se događa na Santiago Bernabeu ovog siječnja.

Kad smo kod Reala, tu se mora spomenuti i Luka Modrić kojem također ističe ugovor. Iako se jedno vrijeme spominjalo kako će mu Florentino Perez dati novi ugovor, zadnjih tjedana iz Madrida stižu vijesti kako bi on ipak mogao u ljeto 2022. završiti svoju eru u Realu. Španjolski mediji ga najčešće spominju u kontekstu odlaska u SAD ili na Bliski Istok. Među hrvatskim nogometašima dosta se priča i o Marcelu Brozoviću i Ivanu Perišiću. Dvojac iz Intera će također na ljeto ostati bez ugovora, a iako iz Milana stižu vijesti da ih obojicu žele zadržati među Nerazzurrima, dosta je veliki interes mnogih klubova za njihove usluge. Slobodan će biti i Andrej Kramarić za koga će isto biti zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

Kako igrača kojima ističe ugovor na ljeto ima uistinu dosta, poigrali smo se i složili idealnu momčad koja bi ove zime mogla dogovoriti besplatne transfere. Možda je formacija 3-3-4 malo nezgrapna, ali bilo je previše ofenzivnih igrača koji su zaslužili biti u momčadi da bi ih ignorirali. Od spomenutih nogometaša u dosadašnjem dijelu teksta u našoj idealnoj momčadi našli smo mjesto za Mbappea, Pogbu, Rudigera, Modrića i Brozovića.

Osim njih tu je Hugo Lloris kojeg Tottenham i dalje želi zadržati, ali Francuz bi se mogao vratiti u Ligue 1. U obrani je Niklas Sule koji i dalje pregovara s Bayernom čiji je član uprave Hasan Salihamidžić nedavno rekao da su ti razgovori teški pa bi Sule mogao završiti u Premiershipu. Najčešće se Chelsea spominje kao njegova nova destinacija. Njega bi u Bayernu mogao zamijeniti još jedan njemački reprezentativac Matthias Ginter koji će najvjerojatnije otići iz Borussije Monchengladbach, ali Bavarcima u tom poslu prijeti Barcelona.

Klub s Camp Noua bi mogao izgubiti Ousmanea Dembelea oko kojeg se najčešće spominje Newcastle, a na drugom krilu ove momčadi se nalazi Lorenzo Insigne čiji je menadžer nedavno viđen u prostorijama Intera. Ovu momčad zatvara Paulo Dybala kojeg Juventus želi zadržati, ali ni Jurgen Klopp ne bi imao ništa protiv da ga vidi na Anfieldu.

Lloris - Rudiger, Sule, Ginter - Modrić, Pogba, Brozović - Dembele, Dybala, Mbappe, Insigne. Momčad koja bi sigurno igrala važnu ulogu u Ligi prvaka kada bi bila na okupu. Dio njih će od sljedeće sezone igrati u novim klubovima. Ostaje nam samo da vidimo tko će otići, a tko ostati. U svakom slučaju, bit će zanimljiv zimski 'mercato'.

image

Postava besplatnih igrača na zimu

SN.

Linker
02. svibanj 2024 04:18