Lovro Majer prijeti Ivi Grbiću u francuskoj Ligue 1

 JEAN-FRANCOIS MONIER Afp
RAGNICK ČEKA DEBI

Čekaju nas pravi spektakli: Majer prijeti Grbiću, Ševčenko svom Milanu, a u Engleskoj imamo i veliki derbi

Danas imamo niz zanimljivih ogleda, među ostalima i gradski derbi u Liverpoolu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. prosinac 2021. 09:49

Sportska srijeda donosi nam nekoliko zanimljivih ogleda u jakim europskim nogometnim prvenstvima. Francuzi igraju kompletno kolo iz kojeg izdvajamo okršaj Ive Grbića i Lovre Majera, u Italiji na teren izlaze četiri od pet vodećih momčadi, u Španjolskoj Real igra zaostali susret s Bilbaom, dok engleska Premier liga u svakom kolu nudi poneku nogometnu poslasticu.

Ovaj put riječ je o Merseyside derbiju u kojem se sastaju Everton i Liverpool. Dakako, gosti s Anfielda imat će status velikog favorita na Goodison Parku.

"Postoje neke ‘posebne’ stvari oko derbi utakmica. Prvo i najvažnije, to je nogometna utakmica, i upravo tako joj i pristupamo. Znamo što naši navijači žele, pokušat ćemo ostvariti njihove snove i želje. Derbiji su uvijek u većem fokusu, ali s našeg stajališta to je nogometna utakmica", pokušao je Jürgen Klopp smiriti tenzije.

Protiv Rafe Beniteza i njegovog Evertona neće moći računati na napadača Firmina. Brazilcu treba još tjedan dana kako bi mogao konkurirati za utakmice, ali nema brige jer je Diogo Jota u odličnoj formi.

Rangnick čeka

Nije menadžer Redsa mogao izbjeći ni komentar na plasman Mohameda Salaha u dodjeli ovogodišnje Zlatne lopte. Egipatski je napadač bio tek sedmi.

"Iskreno, iznenadilo me to. Ali to nije u mojim rukama. Glasaju li novinari za Zlatnu loptu? Onda nemojte pitati mene, to je vaša krivnja! Ako mislite da je Mo trebao biti bolje plasiran, onda ste trebali uvjeriti svoje kolege", poručio je njemački stručnjak.

A njegov kolega Ralph Rangnick, koji je sutra trebao debitirati na klupi Manchester Uniteda protiv Arsenala, ipak će morati pričekati još par dana. Naime, on nije mogao dobiti vizu redovnim putem, pa će vjerojatno morati pričekati vikend i ogled s Crystal Palaceom.

Steven Gerrard sjajno je krenuo na klupi Aston Ville, upisao je pobjede protiv Brightona i Palacea, no večeras mu u goste dolazi aktualni prvak. Manchester City igra odlično iako mu nedostaju neki važni igrači.

Kevin De Bruyne i dalje je izvan stroja. Oporavio se od covida, ali nije mogao trenirati, pa neće ni konkurirati za nastup na Villa Parku.

Lilleov dugi post

"Kevin treba biti spreman kako bi pokazao svoju vrhunsku kvalitetu. Grealish i Foden su trenirali s momčadi, obojicu ćemo testirati prije puta, oni su u istoj situaciji. Možda će moći igrati, možda ne puno minuta, sve ovisi o liječniku. U teškoj smo poziciji jer je puno igrača imalo veliku minutažu", naglasio je Pep Guardiola.

Aktualni francuski prvak Lille bez pobjede je šest kola, posljednju je ostvario 3. listopada kad je na domaćem terenu s 2:0 svladao Marseille. U razdoblju koje je uslijedilo hrvatski reprezentativni vratar niti jednom u prvenstvu nije uspio sačuvati čistu mrežu, no daleko od toga da je to isključivo njegova krivnja. Rennes je pak u odličnoj formi, bez poraza je 13 utakmica zaredom u svim natjecanjima, posljednji ga je svladao Marseille još 19. rujna.

Niko Kovač s Monacom nije nikog pobijedio u posljednja četiri kola, možda je gostovanje kod Angersa prilika za prekid tog trenda. Derbi se igra na Parku prinčeva gdje vodeći PSG bez ozlijeđenog dočekuje trećeplasiranu Nicu.

Napoli je impresionirao izvedbom protiv Lazija, a večeras ide kod Sassuola koji je u nedjelju šokirao Milan na San Siru. Inter ne bi trebao imati problema sa Spezijom, Mourinho bi na gostovanju kod Bologne mogao kalkulirati sa sastavom kako bi što spremniji dočekao subotnji derbi s Interom, a ova večer bit će posebno emotivna za Andrija Ševčenka koji u ulozi trenera Genoe dočekuje Milan, klub u kojem je odigrao najbolje godine svoje bogate karijere.

"Ševa je dokazao da je hrabar. On voli trenerski posao i prihvatio je težak zadatak. On je šampion i to će dokazati. Podržavam ga, ali uvijek želim pobijediti, to je suština sporta", komentirao je Milanov direktor i bivši Ševčenkov suigrač Paolo Maldini.

Real Madrid nakon važne pobjede u derbiju sa Sevillom dočekuje Athletic Bilbao. I dok je kraljevski klub u odličnoj formi, Baski u posljednjih pet kola imaju četiri remija i poraz. Carlo Ancelotti moći će računati i na Edena Hazarda, kojeg su u posljednje vrijeme mučili želučani problemi. U redovima Reala moguće su promjene u odnosu na nedjelju, dio prvotimaca mogao bi zbog gustog rasporeda dobiti mali predah. Moguće je da će među njima biti i kapetan Vatrenih Luka Modrić...

Linker
26. travanj 2024 09:22