Kasper Dolberg
 OLAF KRAAK Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Čekao je svoju priliku, znao je da će zaigrati i - ugrabio je! Danci ga slave nakon sjajne partije

Na turniru je do utakmice s Walesom odigrao samo pola sata protiv Rusije. Ništa zato...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2021. 00:01

Čekao je, dugo čekao svoju priliku... I kako to obično biva u takvim, polu-filmskim scenarijima, dočekao je i iskoristio onda kad je trebalo. Kasper Dolberg četiri je godine bio član Ajaxa, u tom je vremenu na 118 nastupa zabio 45 golova. Na istom je stadionu, areni koja nosi ime po velikanu Johanu Cruyffu zabio i danas, ove subote. Njegova je Danska pobjedom od 4:0 protiv Walesa prošla u četvrtfinale Eura, i to nakon velike drame u početku turnira zbog svega onoga što se događalo s Christianom Eriksenom. Utoliko je ova pobjeda još slađa.

Dolberg ne bi niti igrao, barem ne od početka, da je zdrav i spreman Yussuf Poulsen. No, napadač RB Leipziga imao je manjih problema s ozljedom zbog čega ga izbornik Kasper Hjulmand nije htio opterećivati i samim time potencijalno mu dodatno otežati. Dolberg je do danas na turniru odigrao samo 31 minutu protiv Rusije, a odmah nakon tog dvoboja, odnosno kada je postalo jasno da Poulsen danas neće moći, znao je da će zaigrati.

Iako su Velšani bolje otvorili susret u Amsterdamu, Dolbergov pogodak iz 27. minute nagovijestio je da ovo neće biti velška, već danska, upravo njegova večer. Dolberg je zabio i u početku nastavka za 2:0, a pljesak kojeg je dobio u 69. minuti kada ga je zamijenio Cornelius dovoljno je rekao... Napadač francuske Nice istaknuo se izborniku i za buduće utakmice, ali i za potencijalan novi jaki europski angažman...

Uostalom, pogledajte njegovu statistiku protiv Walesa:

image
Kasper Dolberg, učinak protiv Walesa
SOFASCORE

Linker
26. travanj 2024 09:47