Odvjetnica Patricia Neme i jedan od optuženih nogometaša Jose Florentin

 Screenshot: Twitter/instagram
DETALJI SU UŽASNI

Četiri nogometaša privedena zbog grupnog silovanja sportske novinarke: Jedan ju je doveo u hotelsku sobu...

Novinarka je rekla da je popila nekoliko pića nakon čega joj se zavrtjelo u glavi...
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2024. 18:51

Četiri nogometaš argentinskog prvoligaša Velez Sarsfielda su privedena u ponedjeljak pod optužbama da su ranije u ožujku silovali sportsku novinarku u sobi jednog hotela.

Riječ je o urugvajskom golmanu Sebastijanu Sosi (37), paragvajskom veznjaku Joseu Florentinu (27), argentinskom braniču Brianu Cufréu (27) i njegovom sunarodnjaku, napadaču Abijelu Osoriju (21). Svoj četvorici određen je pritvor u trajanju od 48 sati dok sudac ne odluči hoće li ostati u pritvoru do kraja istrage.

Tužiteljica, 24-godišnja sportska novinarka, tvrdi kako ju je Sosa pozvao u hotelsku sobu u Tucumanu na sjeveru Argentine kada je Velez tamo gostovao i s lokalnim Atleticom odigrao remi 2. ožujka. U sobi su bila i ostala trojica muškaraca.

Novinarka je rekla da je popila nekoliko pića nakon čega joj se zavrtjelo u glavi. Legla je u krevet, a onda su ju četvorica nogometaša silovala. Zastupnici žrtve kažu kako je slučaj klasificiran kao "seksualni napad s teškim snošajem od strane dvije ili više osoba".

image

Sebastian Carlos Sosa

Juan Mabromata/afp/profimedia

Odvjetnica žrtve Patricia Neme dodaje i kako postoji dovoljno elemenata za traženje istražnog zatvora za uhićenu četvoricu jer oni imaju dovoljno sredstava da pobjegnu ako požele izbjeći suđenje. Drugi odvjetnik Juan Robles potvrđuje kako bi pritvor trebao biti uskoro potvrđen.

- Tužitelj je najavio da će četvorici koja su došla na ovo suđenje kao optuženi biti određen pritvor - otkrio je Robles medijima.

O svemu se još 8. ožujka na Instagramu oglasio Sosa koji je optužbe opovrgnuo.

"Odbacujem nasilje bilo koje vrste. Poštujem fizički i seksualni integritet svake osobe. Vjerujem u brzu akciju pravde", poručio je tada Sosa, dok se njegovi suigrači nisu oglašavali.

Velez Sarsfield je u priopćenju otkrio kako je suspendirao ugovore četvorici igrača i pokrenuo internu istragu.

"Klub ponavlja svoju najdublju zabrinutost zbog prijavljenih događaja koji su suprotni principima i vrijednostima naše institucije", stoji, između ostalog, u priopćenju jednog od najuspješnijih argentinskih klubova koji je 10 puta bio prvak Argentine, dok su 1994. osvojili i Copa Libertadores, a onda i pobijedili pobjednika Lige prvaka Milan u Interkontinentalnom kupu u Tokiju.

Linker
19. ožujak 2024 18:56