Bruno Petković, Arijan Ademi i Mislav Oršić
 GORAN MEHKEK/CROPIX
VELIKO PRESLAGIVANJE

Četvorica dinamovaca u prvom redu za prodaju! Stiže idealan i konačan trenutak za transfer

Modri u ovom trenu vrijede 103,35 milijuna eura, a očekuje se da će u ljeto ova brojka dodatno rasti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. travanj 2021. 11:17

Gledajući vrijednosti momčadi po Transfermarktu, među 16 klubova koji su u Ligi prvaka i Europskoj ligi ostali u natjecanju, tri su “uljeza”. Tri kluba čije momčadi vrijede ispod 200 milijuna eura - to su Granada (115,9), Dinamo (103,35) i Slavia Prag (62,25).

Česi su, dakle, najjeftinija momčad među ovom nogometnom elitom, a prvi nakon tog trojca jest - Villarreal, čija momčad vrijedi 247,7 milijuna, a ispod 300 milijuna još je samo Porto (263,1). Naravno, radi se o procijenjenim vrijednostima koje nisu “sveto pismo” i ne predstavljaju konačnu i točnu cijenu. Međutim, iz tih se vrijednosti ipak mogu vidjeti neki odnosi na nogometnom tržištu.

Najveći dobitnici sezone

Dinamo, dakle, u ovom trenu vrijedi 103,35 milijuna eura, međutim, nakon izbacivanja Tottenhama te vrijednosti nisu ažurirane, pa se očekuje da bi Modri na kraju sezone mogli vrijediti i nešto više. Tko zna, možda dostignu i Granadu... Pogotovo jer, primjerice, Mislav Oršić ima jednaku vrijednost kao i na početku sezone, procijenjen je na 7,5 milijuna eura, a onaj hat-trick Spursima, koji je obišao svijet i predstavio Oršića nogometnom tržištu i onima koji ga još nisu znali, vjerojatno će mu podići cijenu.

Modri su u srpnju, prije početka sezone, vrijedili 80,33 milijuna eura, a najvredniji je bio Dominik Livaković, koji je bio na 12,5 milijuna. Blizu njega Bruno Petković s 11 milijuna. Livaković je sad skočio na 13 milijuna, Petković je ostao na 11, ali se na vrh probio Joško Gvardiol. S obzirom da je Lepzig za njega iskeširao 16 milijuna eura, to mu je i cijena, skočio je za čak 10 milijuna eura, prije toga vrijedio je šest milijuna. Osim Gvardiola najveći dobitnik sezone je Lovro Majer, kojemu je cijena skočila s 2,3 milijuna na 10 milijuna. Porasle su i cijene Ademiju, Ivanušecu, Jakiću, Franjiću...

Veliko preslagivanje

Sljedeće osvježavanje vrijednosti, znači, trebalo bi donijeti nove, veće vrijednosti Dinamovim igračima, međutim, u novu sezonu Modri bi ipak mogli ući s dosta manje milijuna u rubrikama Transfermarkta. U svakom slučaju odlazi najskuplji igrač, Joško Gvardiol, njega neće biti u novoj sezoni, što će već sad spustiti ukupnu vrijednost za 16 milijuna. Na izlaznim je vratima i Dominik Livaković.

Poznato je ime na tržištu, svjestan je i Dinamo da je ovo ljeto pravi trenutak za njegov transfer, radi se na tome da on i ode. Petković, Oršić i Ademi, to su još trojica igrača o čijim se potencijalnim odlascima govori, također uz dodatak: “sad je idealan i konačan trenutak za njihov transfer”.

To su igrači koji su prvi u redu za odlazak, naravno, ne znači da će svi oni otići. U svakom slučaju, treba se pomiriti s time da će ovakva fantastična sezona, kako god završila, imati za posljedicu odlaske iz Maksimira, svojevrsno preslagivanje svlačionice na kraju sezone. Modri će pokušati da ne odu svi oni odjednom, da neki odrade barem početak europske sezone, bude li Dinamo igrao kvalifikacije Lige prvaka...

No, o tom potom, sad ti igrači još uvijek žive najljepše trenutke u Dinamu, pred njima je još važnih i velikih utakmica, a priča o transferima doći na red za mjesec i pol dana. Vrijednost im, svakako, raste...

Linker
19. travanj 2024 06:39