STUART FRANKLIN Afp
OPERACIJA JE USPJELA

Christian Eriksen otpušten iz bolnice, danski heroj stigao pozdraviti suigrače, ali karijera je gotova!

Kardiolozi diljem svijeta ujedinjeni su u razmišljanju da Eriksen neće moći nastaviti igrati nogomet
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2021. 18:49

Danski nogometni reprezentativac Christian Eriksen otpušten je ovoga petka iz bolnice u Kopenhagenu nakon operacije srca koja je uspješno izvedena. Nakon incidenta koji se dogodio potkraj prvog poluvremena utakmice Eura s Finskom vezni igrač Intera ujedinio je svijet. Podsjetimo, liječnici i prateće osoblje desetak minuta su oživljavali Eriksena nakon srčanog udara, a fotografija s nosila koja je vratila nadu ekspresno je obišla svijet.

Eriksen je dakle, otpušten iz bolnice Rigshospitalet koja se nalazi na oko kilometar zračne linije od stadiona Parken u Kopenhagenu, gdje se dogodio tragični trenutak. Iz Danskog nogometnog saveza javili su da će Eriksen danas pozdraviti svoje suigrače iz reprezentacije i uputiti se na kućni oporavak.

- Hvala vam na svim porukama podrške, nevjerojatni ste ljudi. Operacija je prošla dobra i osjećam se dobro unatoč posljedicama i okolnostima koje su se dogodile. Jako je lijepo vidjeti suigrače opet - rekao je Eriksen.

Liječnici su Eriksenu ugradili srčani defibrilator koji će mu pomoći, pa će srce dalje kucati normalno, a uređaj će pratiti njegov ritam. Iako isti uređaj ima nizozemski reprezentativac Daley Blind, kardiolozi diljem svijeta ujedinjeni su u razmišljanju da Eriksen neće moći nastaviti nogometnu karijeru.

Linker
05. svibanj 2024 04:31