Dragan Matić/CROPIX
UČENIK PROTIV UČITELJA

Cico Kranjčar 'demolirao' Ćirin Mes Kerman i preuzeo prvo mjesto u iranskom prvenstvu!

Učenik je još jednom pobijedio učitelja. I ne samo to, Zlatko Kranjčar zagorčao je život Miroslavu Blaževiću, 22 godine starijem ‘tati’ koji će u petak ‘proslaviti’ 77. rođendan
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 08. veljača 2012. 21:36

Učenik je još jednom pobijedio učitelja. I ne samo to, Zlatko Kranjčar zagorčao je život Miroslavu Blaževiću, 22 godine starijem ‘tati’ koji će u petak ‘proslaviti’ 77. rođendan.

Nogometaši Sepahana, naime, u 25. su kolu iranskog prvenstva lako obračunali s Mes Kermanom, slično kao Dinamo s Crvenom zvezdom prije 30 godina; već do poluvremena bilo je 3-0 za Cicine, na koncu 4-0 za ‘žuto-crne’, iransku ‘Borussiju’ iz Isfahana, koja je šestom uzastopnom pobjedom, k tome i bez primljenog pogotka, preuzela vodeće mjesto na ljestvici, s dva boda više od Esteghala, koji je svoj dvoboj (remi) odigrao ranije zbog obveza u Azijskoj ligi prvaka 10. veljače, a tri više od Tractor Sazija. Upravo na tom gostovanju, 29. ožujka u Tabrizu, na sjeveru zemlje, granici s Azerbajdžanom, Sepahan bi, ostane li neporažen, napravio najveći korak prema obrani naslova prvaka Perzijskog zaljeva, kako glasi službeni naziv iranskog prvenstva.

Porazom su Ćirini ‘narančasti’, svojevrsni ‘Šahtjor’ iz Kermana, ostali samo bod ispred zone ispadanja, trojice ‘fenjeraša’ Shahrdarija i Shahina sa po 26 i već prežaljenog Mes Sarcheshmea sa samo 18 bodova. No, devetoplasirana Saipa je na dohvatljiva četiri boda, iranska Liga 18 neizvjesna je i zanimljiva kao i jugo-liga koju je Ćiro pokorio 1982.

Strijelci u tom hrvatskom trenerskom derbiju bili su Bengar (3), Salehi (25. i 43), te Brazilac Correa (53.).

Linker
24. travanj 2024 13:32