Maja Zlatevska / Cropix
CRNA GORA SE NE BOJI

Cico najavljuje Wembley: 'Capello je zvao Rooneyja, jer zna koliko smo jaki'

Moguće je da Englezi i dalje imaju urezan poraz od Hrvatske u svom sjećanju, pa stoga puno opreznije prilaze susretima protiv momčadi iz ove regije - kaže Cico
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 07. listopad 2010. 14:23

Engleski listovi Daily Star i Daily Mail najavljuju utakmicu kvalifikacija za plasman na Euro 2012. godine između Engleske i Crne Gore. Dvoboj je to dviju prvoplasiranih momčadi iz skupine G koje su iz dvije utakmice osvojile po šest bodova, a igra se sljedećeg utorka na Wembleyju.

Komentirao je crnogorski izbornik Zlatko Kranjčar činjenicu da je engleski izbornik Fabio Capello na popis igrača na koje računa za spomenuti dvoboj uključio Waynea Rooneyja, napadača koji je od početka sezone u lošoj formi, a koji je nedavno i zaradio lakšu ozljedu gležnja.

- To je znak koliko su nam dvije pobjede na početku kvalifikacija podigle rejting. Capello je svjestan naše snage i pozvao je Rooneyja jer ne želi ništa prepustiti slučaju – komentirao je bivši hrvatski izbornik.

U kvalifikacijskom ciklusu za Euro u Austriji i Švicarskoj 2008. godine Hrvatska je u dva navrata savladala Englesku. Da li je moguće da Capello stoga ima posebni respekt prema reprezentacijama s Balkana?

- Moguće je da Englezi i dalje imaju urezan poraz od Hrvatske u svom sjećanju, pa stoga puno opreznije prilaze susretima protiv momčadi iz ove regije.

Uoči susreta s Engleskom sljedećeg utorka u petak Crnogorci u Podgorici dočekuju Švicarsku. Nakon pobjeda protiv Walesa i Bugarske (obje s 1-0) Crnogorcima samopouzdanja ne manjka, a potvrđuje to i branič Partizana Stefan Savić.

- Atmosfera je sjajna i definitivno trebamo iskoristiti taj trenutak. Bit će teško, čekaju nas teški protivnici, ali pred nama je velika prilika. Cilj u utakmici sa Švicarskom? Imamo šest bodova iz dvije utakmice, igramo kod kuće i razmišljamo o pobjedi koja bi nas dovela bliže razigravanju i omogućila nam da putujemo u London bez pritiska.

Linker
19. svibanj 2024 00:41