Guelor Kanga (lijevo)
 TIZIANA FABI Afp
NE IGRA U UZVRATU

‘Cigani, oprostite!‘: Zbog njega ‘crveno-beli‘ nisu pobijedili, Zvezdin tragičar se ispričao navijačima

Očekivali su mnogi puno lakši posao za Crvenu zvezdu protiv moldavskog Šerifa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 22:05

Onih 5:0 na Marakani protiv Kairata i ždrijeb koji je srbijanskom prvaku potencijalno donio utakmicu s Dinamom, zapalili su navijače, euforija je u Beogradu bila na maksimumu, Šerif je trebao biti tek novo predjelo prije pravog ručka. Međutim, momčad iz Tiraspolja ohladila je malo glave, odigrala 1:1 i uzvrat sigurno neće biti samo izlet za Crvenu zvezdu.

- Govorio sam i prije utakmice da je Šerif ozbiljna momčad, puna talenta i brzine i da će znati iskoristiti svoje vrline ako će imati prilike. Pokazalo se upravo to - kazao je poslije utakmice trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Zabio je za 0:1 Castaneda iz slobodnog udarca, izjednačio pomalo sretno u zadnjim sekundama prvog poluvremena Diony. U 58. minuti Kanga je dobio drugi žuti karton i srbijanski prvak igrao je više od pola sata s igračem manje, promjene rezultata više nije bilo. Zvezda, slažu se komentatori, nije zadivila igrom, očekivalo se više, međutim, tradicija je i dalje na strani beogradskog kluba. Naime, u zadnja navrata kad je Zvezda otišla na uzvrat s 1:1 s Marakane, prolazila je u play-off, štoviše, oba je puta ušla kasnije i u Ligu prvaka. Prije tri godine tim je rezultatom Crvena zvezda otišla u Trnavu i nakon produžetaka izbacila Spartak (1:2), a epski je bio uzvrat godinu dana kasnije u Kopenhagenu, kad je Zvezda prošla nakon 11 serija jedanaesteraca. Podsjećaju mediji u Srbiji i da je Zvezdin put na europski tron 1991. počeo domaćim remijem 1:1 s Grasshopperom, da bi u Zürichu upisala pobjedu (1:4).

- Ne mogu da ništa zamjeriti svojim igračima. I s igračem manje smo napadali i stvorili nekoliko prilika. Nije lako ući u Ligu prvaka, borit ćemo se kao lavovi, nema nam druge. Gol u gostima više ne vrijedi, 1:1 je i imamo se čemu nadati u uzvratu. Ja vjerujem, vjeruju i igrači. Mogli smo zabiti još koji gol, stvarali smo šanse, oni su imali poneki kontrannapad ali ništa opasno - zaključio je Stanković.

Naravno, stiglo mu je pitanje o Dinamu, ali, isto tako naravno, nije želio pričati na tu temu.

- Nemam što govoriti o tome dok ne završimo ovaj dvoboj sa Šerifom - kazao je trener Crvene zvezde.

Priznao je Stanković da je možda trebao nakon prvog žutog kartona zamijeniti Kangu, da bi utakmica vjerojatno drugačije završila da je Zvezda ostala kompletna.

- Po inerciji i razvoju događaja na terenu možda bismo pobijedili. Poremetila nam se ravnoteža, vjerojatno bi ishod bio drugačiji, ali, tko to sad može točno reći - poručio je Stanković, još jednom dodavši da njegova momčad u Tiraspolj ide po pobjedu.

Kanga se ispričao

Guelor Kanga i njegovi nepotrebni žuti kartoni po mnogima su glavni razlog što Zvezda nije pobijedila Šerif. Očito, tako misli i sam Kanga. Naime, nakon utakmice je na svojem Instagram profilu objavio snimku svoga centaršura za izjednačujući gol Dionyja i napisao:

- Oprostite za crveni karton i hvala vam na podršci. Avantura se nastavlja, Cigani!

Kanga je Gabonac, standardni veznjak u Stankovićevoj momčadi, bit će hendikep to što neće moći igrati u uzvratu. Ali, u prvoj utakmici play-offa trebao bi opet biti u momčadi.

Linker
21. svibanj 2024 23:27