Declan Rice

 AFP
ZVIJEZDE IZ SJENE

Cijene su im skočile u nebo! Njih petorica vrijede 330 milijuna eura, a nikad nisu igrali Ligu prvaka

Pet najskupljih igrača koji su trenutačno ne nastupaju u Ligi prvaka, uskoro stižu u samu elitu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. studeni 2021. 13:55

Najveće nogometne zvijezde su u Ligi prvaka, od Lionela Mesija, preko Cristiana Ronalda do Neymara i Mohameda Salaha. Cijene su im dosegle "plafone" i njihovi potencijalni novi angažmani privlače najveću medijsku pozornost. Ali, dok svi gledaju Ligu prvaka lovci na talente znaju da se nove zvijezde traže negdje u pozadini najveće svjetske pozornice.

Zato donosimo listu Top 5 igrača koji po Transfermarktu imaju najveću vrijednost, a da pritom nisu nikada do sada igrali Ligu prvaka. Uz naglasak, možda još samo ove sezone, jer sljedeće ćemo vjerojatno i njih gledati u nekoj od momčadi u Championsu.

1. DECLAN RICE (22, WEST HAM) 70 MILIJUNA EURA

Za polivalentnog, fizički moćnog veznjaka, njegov menadžer traži i vreće novca. Velikani se raspitaju, ali menadžer Čekićara David Moyes ne spušta cijenu ispod 100 milijuna funti (118 milijuna eura) uz naznaku "moguće je da ćemo tražiti i više". Definitivno najzanimljiviji veznjak za kupovinu u engleskom Premiershipu.

2. MIKEL OYARZABAL (24, REAL SOCIEDAD) 70 MILIJUNA EURA

Krilni napadač iz San Sebastiana već je ovog ljeta bio na meti Josepa Guardiole, a kada moćni Manchester City promatra igrača onda je jasno da se radi o ekstra klasi. Manchester City je bio spreman ponuditi do 75 milijuna eura, ali nije dočekao prodaju Raheema Sterlinga i ljetne akvizicije Guardiola je zaključio s Jackom Grealishom. Ali, Oyarzabal ostaje i dalje zanimljiv Građanima.

image

Florian Wirtz

INA FASSBENDER Afp

3. FLORIAN WIRTZ (18, BAYER) 65 MILIJUNA EURA

Najmlađi član Top 5, ofenzivac iz Leverkusena vezan je ugovorom sa svojim klubom do 2026. godine, ali interes se stalno podiže. Sportski direktor Bayera, Rudi Völler, je svim zainteresiranima poručio "do ljeta 2023. godine dečko ostaje s nama". Vidjet ćemo može li ispuniti to obećanje...

image

Bukayo Saka

GLYN KIRK Afp

4. BUKAYO SAKA (20, ARSENAL) 65 MILIJUNA EURA

Engleski reprezentativac ostao je upamćen po promašenom jedanaestercu u finalu Europskog prvenstva, ali Bukayo Saka je igrač na kojem Arsenal gradi budućnost. Krilni napadač, veznjak... odgovaraju mu sve ofenzivne pozicije u kojima koristi brzinu i dribling.

image

Dušan Vlahović

FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

5. DUŠAN VLAHOVIĆ (21, FIORENTINA) 50 MILIJUNA EURA

Nema spora da će cijena otići i puno više od navedene svote, jer Dušan Vlahović je centarfor kakav se traži na sve strane. Manchester City je aktivan u utrci za njim, ali otočki mediji navode da bi Juventus mogao pokvariti planove Josepu Guardioli, jer srpski napadač navodno preferira ostanak u talijanskoj Serie A. Ove sezone zabio je 10 golova u 12 utakmica u prvenstvu i Kupu.

Linker
27. travanj 2024 01:53