BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix
SLAVNA GENERACIJA 82‘

Ćiro ne može vjerovati: ‘Sine moj, mi smo bili obitelj!‘ Štef Deverić u suzama: ‘Strašno sam ovo doživio‘

‘Znao sam da je u bolnici i da je narušenog zdravlja, ali nisam smatrao da je toliko loše‘.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 01. ožujak 2021. 12:03

Ćiru Blaževića je vijest o smrti Cice Kranjčara strašno potresla...

- Sine moj, mi smo jedno vrijeme bili velika obitelj. Kada sam čuo vijest, shvatio sam da me pogodilo kao da je morao otići netko najbliži. On je tijekom cijelog svog vremena od 1982. pa do danas imao divan odnos sa mnom, a ja sam danas spreman da kažem istinu: mi smo '82 obradovali hrvatski narod i taj uspjeh ne bi postigli bez njega. Ja sam ga čekao sve dok se on nije vratio iz vojske na polusezone, a Cico je zatim zabio najviše golova u samo jednoj polovici sezone. Zabio je jednako golova kao i Cerin u cijeloj sezoni, a koji je tada glasio za našeg najboljeg golgetera, govori nam Ćiro, jedva pronalazeći riječi. No ipak se prisjetio i Cicinih izborničkih dana.

image
Stjepan Deverić Zdenko Kobeščak i Zlatko Cico Kranjčar
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- On je bio i hrvatski izbornik i pokazao se kao velikim trenerom. Radili smo zajedno u Iranu i on je sigurno pokazao i svoj trenerski talent. Imam najdivniju uspomenu na njega tako da se osjećam kao da mi je otišao netko najbliži, istaknuo je Ćiro.

Cicin suigrač iz legendarne '82, Štef Deverić također se teško mirio s preranom smrti Cice Kranjčara.

- Strašno sam ovo doživio i strašno me pogodilo. Ne znam kaj bi rekel uopće, šok i veliki udarac za sve nas koji smo ga poznavali i koji smo se družili s njim. Znao sam da je u bolnici i da je narušenog zdravlja, ali nisam smatrao da je toliko loše. Doista veliki šok, istaknuo je Deverić kroz suze, pa potom podvukao:

- Pamtit ću ga po svemu najboljem – od igrača do trenera na kraju i prijatelja jer odmalena sam bio s njim, dodao je Deverić.

Linker
26. travanj 2024 16:53