Napoli ultras

 TIZIANA FABI Afp
NAPOLI ULTRAS

Čitav grad slavi, a na stadionu tišina: Najžešći navijači Napolija za derbi povlače nesvakidašnji potez

Stadionom ‘Diego Maradona‘ u susretu protiv Milana, ćuti će se pjesma samo gostujućih navijača
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 01. travanj 2023. 16:37

Ultrasi Napolija objavili su priopćenje u kojem tvrde da će Milan u nedjelju na stadionu "Maradona" dočekati tišina, kako bi prosvjedovali protiv povećanja cijena ulaznica i ograničenja zbog sigurnosnih razloga. Napolitanci su na putu da osvoje svoj treći naslov u Serie A u povijesti s 19 bodova prednosti ispred Lazija, njihovog najbližeg protivnika u Serie A.

Priopćenje ultrasa sugerira kako unutar njihova domaćeg stadiona neće biti zastava i organiziranog navijanja. Sastaju se zato ranije na "Piazzale Tecchio " da rekreiraju onu atmosferu koja im je uskraćena unutar stadiona, dok će se unutar Maradone jedini čuti navijači Milana... Nevjerojatno, ali istinito.

Grad koji slavi i tih i bezdušan stadion, s plavetnilom koje popunjava ulice, tako će izgledati Napoli kada u goste dođe Milan. Najavljen prosvjed protiv temeljen je na restrikcijama koje su nametnule vlasti za javnu sigurnost nakon događaja u Badia Alpini (sukobi između romanista i Napolitanaca).

“Manje Ultrasa i više obitelji na stadionu. Koje obitelji? S obzirom na cijene, samo oni bogati”, stoji u objavi kojom ultrasi izražavaju nezadovoljstvo, a odnosi se i na cijene ulaznica za utakmicu Lige prvaka.

Linker
19. svibanj 2024 04:51