Edin Džeko

 PIERO CRUCIATTI Anadolu Agency Via Afp
OZBILJAN PROBLEM

Čitava BiH strepi zbog Džeke! Traje bjesomučna utrka s vremenom: Propustit će ključnu utakmicu Zmajeva?

U Interu se nadaju da zbog problema sa stražnjom ložom neće zaigrati u subotu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2021. 21:38

Pod velikim znakom pitanja još su uvijek nastupi kapetana nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, sjajnog Edina Džeke za dva odlučujuća nastupa BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Talijanski list Gazzetta dello Sport javlja da se u Interu, Džekinom klubu i aktualnom talijanskom prvaku otvoreno nadaju da on neće zaigrati niti protiv Finske, a ni protiv Ukrajine. Naime, Džeko ima dosta izražen problem s mišićem stražnje lože.

Podsjetimo, BiH-reprezentaciji trebaju minimalno četiri boda iz ogleda s Finskom (subota) i Ukrajinom (ponedjeljak) kako bi osigurali plasman u vrlo zahtjevne dodatne kvalifikacije u ožujku sljedeće godine. U Interu imaju želju oporaviti Džeku, jer i talijanski šampion nakon posljednje ovogodišnje reprezentativne stanke ima dva jako zahtjevna susreta. Inter ima igrati protiv Napolija (21. studenog) i Šahtara u Ligi prvaka tri dana kasnije, a želja trenera Simonea Inzaghija je zdravi napadač u prvom sastavu.

Gazzetta navodi da stupanj Džekine ozljede nije velik, ali jest ozbiljan, a sručni stožeri BiH i Intera u stalnom su kontaktu. Ivajlo Petev, izbornik BiH ima ga želju koristiti u obje nadolazeće utakmice, ali pitanje je u kolikoj će mjeri to moći. Džeko je i u utorak bio u posebnom programu rada, s fizikalnom terapijom koja je u to uključena. Također, navodi se da Džeku u srijedu čekaju novi testovi...

Najizglednija situacija je da će Džeko propustiti Finsku, a zaigrati protiv Ukrajine. I Inter i BiH žele izbjeći recidiv, odnosno povratak ozljede nakon oporavka.

Linker
19. travanj 2024 09:26