VLAD ADJEM [email protected]
Moldavija ne spava

Čitavom zemljom zavladala totalna euforija! Svi imaju samo jedan cilj - srušiti Dinamo, zvijezda ima plan

Pumpaju se optimizmom na istoku Europe uoči zagrebačkog uzvrata i utakmice koja nosi Ligu prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2021. 09:00

Moldavci ne spavaju već tjedan dana. Nakon što su minulog utorka nogometaši tamošnjeg prvaka Šerifa načinili pravu senzaciju i s 3:0 pobijedili Dinamo u prvom susretu Playoff-runde Lige prvaka, nema medija koji o tom podvigu ne piše u svako doba dana. Portali i novine u zemlji vrište, naslovnice se pune svakojakim bombastičnim naslovima, a kako i ne bi... Nikada bliže Moldavija nije bila Ligi prvaka, odnosno njenoj grupnoj fazi.

Najčitaniji moldavski portal posvećen nogometu je moldfootball.com. Tamo pak, razbacano po početnoj stranici, piše svašta. Da je prvu utakmicu iz Tiraspola gledalo oko 220 tisuća Moldavaca (oko 10 posto stanovništva), da je prijenos išao u 50 svjetskih zemalja i da je to bila prva utakmica na kojoj se koristio VAR na teritoriju Moldavije. Piše i to da će čak dvije moldavske TV-postaje prenositi uzvrat iz Zagreba. Jedna će to činiti na ruskom, druga na rumunjskom jeziku.

image
Adama Traore
SHERIFF/TWITTER

Posebno mjesto posvećeno je velikom intervjuu s Adamom Traoreom. Ne radi se tu naravno o ofenzivcu engleskog Wolverhamptona, već o čovjeku koji je podosta problema zadao Dinamu u prvoj utakmici...

- Dinamu sam zabio dva gola, a to je sjajna momčad. U jednom trenutku utakmice pomislio sam da je cijeli grad Tiraspol iza naših leđa. Odigrali smo sjajno, a atmosfera u momčadi uoči uzvrata je fantastična. Svi smo uvjereni da i u Zagrebu možemo napraviti velike stvari, motiviraniji smo nego ikada.

Ima Traore i recept kako odigrati maksimirski uzvrat.

- U našim glavama, mi smo izgubili prvi susret. Ako uđemo u uzvrat s mislima o tome da je ukupni rezultat 3:0 za nas, nećemo proći. Moramo se ponašati kao da mi lovimo 3:0 - zanimljivom opservacijom završen je razgovor.

Moldavci se dakle, pumpaju optimizmom...

Linker
10. listopad 2024 16:28