CHRISTOF STACHE
LOVA DO KROVA

City može igrati Ligu prvaka, a Guardiola na raspolaganju ima 165 milijuna eura! Evo po koji dvojac kreće

Nakon što je CAS poništio kaznu Cityju, Građani razmišljaju o pojačanjima za nadolazeću sezonu
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 14. srpanj 2020. 21:44

Josep Guardiola i njegov Manchester City mogu odahnuti. Nakon što je početkom godine UEFA zbog kršenja financijskog fair-playja kaznila višestrukog engleskog prvaka novčanom kaznom od 30 milijuna eura i izbacivanjem iz najelitnijeg nogometnog natjecanja Lige prvaka na dvije sezone, u ponedjeljak je kazna drastično smanjena. Naime, nakon što je City uložio žalbu na ovakvu presudu, Međunarodni sud za sportsku arbitražu odlučio je kako će se Građani moći natjecati u Ligi prvaka u nadolazećim sezonama, a novčana kazna reducirana je na 10 milijuna eura. I dok su navijači engleskog kluba ovakvu odluku dočekali s oduševljenjem, mnogi mediji uputili su oštre kritike ističući kako pravila financijskog fair playja ne vrijede za velike klubove.

Nakon što su čuli pozitivne vijesti, uprava kluba odlučila je Pepu Guardioli na raspolaganje staviti 165 milijuna eura za nadolazeći prijelazni rok. Osim pozamašne novčane svote, engleski mediji navode kako će klub ponuditi španjolskom stručnjaku novi, bogatiji ugovor kako bi ga zadržali na trenerskoj poziciji i u nadolazećim sezonama. Nekadašnji trener Barcelone i Bayerna tako ima dvostruki razlog za slavlje, a izgledno je kako će njegova prva želja u prijelaznom roku biti austrijski branič David Alaba, kojeg je 49-godišnjak trenirao u redovima bavarske momčadi.

Austrijskom reprezentativcu ugovor na Allianz Areni istječe u lipnju 2021. godine, a trener Hansi Flick izjavio je kako će se svim sredstvima boriti za njegov ostanak u Münchenu i u budućnosti. Osim 28-godišnjeg Austrijanca, na radaru 49-godišnjeg stručnjaka je i branič talijanskog Napolija Kalidou Koulibaly. Kapetan senegalske reprezentacije Napolitancima se pridružio 2014. godine, a od tada se profilirao u jednog od najboljih stopera svijeta. Svjesni su toga i osvajači talijanskog Kupa, stoga je izgledno kako 29-godišnjaka neće pustiti bez velike odštete. Senegalca se u posljednje vrijeme često povazuje s odlaskom sa San Paola, a interes su za njega pokazali i Liverpool te Manchester United.

Osim obrambene linije, Guardiola mora razmišljati i o pojačanjima u napadačkom dijelu. Naime, sve su glasnija nagađanja kako će argentinski napadač Sergio Agüero napustiti Etihad sljedećeg ljeta. Nekadašnjem nogometašu Atletico Madrida i Independientea ugovor u Manchesteru istječe u lipnju sljedeće godine, a interes su za 32-godišnjaka iskazali Real Madrid i Milan. Prema navodima španjolskih medija, Kraljevski klub u Agüeru vidi sjajnu zamjenu za Luku Jovića, koji nije briljirao u dresu madridskog kluba ove sezone.

- Nisam razmišljao o tome gdje ću igrati 2021. godine. Mnogim igračima ugovor ističe u lipnju sljedeće godine, vidjet ćemo što će se dogoditi - izjavio je najbolji strijelac u povijesti Manchester Cityja.

Upitan je bio i ostanak belgijskog ofenzivca Kevina De Bruynea, koji je izjavio kako će razmisliti o ostanku u redovima Manchester Cityja ukoliko se kazna ne ublaži. Guardiola može odahnuti jer je izgledno kako će Belgijac ostati član premierligaša sve do lipnja 2023. godine kada mu ugovor slubeno istječe.

Linker
28. travanj 2024 05:29