RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
USUSRET LIGI PRVAKA

Civilna policija 100 kilometara prije Varšave zaustavila 170 Dinamovih navijača, svi se vraćaju za Zagreb

Kako smo doznali, poljska policija će i po gradu rasporediti oko 2.000 svojih pripadnika
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 10. kolovoz 2021. 16:32

U ponedjeljak se pojavila vijest kako je dio navijača Legije ušao u sukob s nekoliko hrvatskih državljana, što se u konačnici pokazalo netočnom informacijom. Točnije, možda je bilo riječi o Hrvatima, ali to svakako nisu bili BBB-i, tako barem tvrde iz krugova navijača Modrih.

U utorak je na put prema Varšavi krenula skupina Bad Blue Boysa te se strahovalo kako bi im u jednom trenutku poljski 'Teddy Boysi' mogli pripremiti 'sačekušu'. Ipak, izgleda kako od eventualne makljaže ovog puta neće biti ništa. Tri autobusa čeških registarskih oznaka s otprilike 170 navijača Modrih zaustavila je civilna policija 100 kilometara prije Varšave.

Potom su uslijedili detaljni pregledi, a epilog svega je da spomenuti navijači u konačnici neće vidjeti glavni grad Poljske već će u pratnji tamošnje policije biti vraćeni na granicu s Hrvatskom. Također valja istaknuti kako je i dogovor s Uefom da na utakmicama 3. pretkola i playoffa neće biti gostujućih navijača.

- Nakon što su završili s pregledima policija nas je odlučila otpratiti do granice s Hrvatskom - rekao je jedan od navijača.

Kako smo doznali, poljska policija po gradu će rasporediti oko 2.000 svojih pripadnika kako bi spriječila eventualne sukobe, a Legija je za osiguranje stadiona i zone oko stadiona angažirala 600-tinjak zaštitara.

Iz Varšave nam stiže i informacija da je po brojnosti osiguranja i ozbiljnosti kojom je poljska policija pristupila osiguranju večerašnje utakmice ona jedna od utakmica najvećeg sigurnosnog rizika u proteklih nekoliko godina.

Linker
03. travanj 2024 15:40