Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
HVALOSPJEVI ZA VATRENOG

Čolak dobio savršenu "desetku", a BBC se pita: Kako je moguće da je on protiv Liverpoola sjedio na klupi?

Antonio Mirko Čolak još je jednom zadivio svojom savršenom izvedbom i dobio najvišu ocjenu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. listopad 2022. 18:40

Škotski mediji na sav glas hvale Antonija Čolaka. Kako i ne bi, zabio je već 13 golova u ovoj sezoni, 10 u devet prvenstvenih utakmica, po dva u zadnja tri kola. Hrvatski napadač zaslužio je i ocjenu 10 koju mu je dao Ibrox News. Uz bogati opis.

"Rijetko je da nekome damo "desetku", ali on je to zaslužio po svemu. Ne samo da je postigao oba gola, već je izborio i jedanaesterac, koji je realizirao James Tavernier. Osim toga, bio je stalni trn u oku St. Mirrena (4:0) i zaslužio je otići kući s epitetom igrača utakmice.

Zanimljivo, drugi hrvatski reprezentativac Borna Barišić dobio je tek "mršavu šesticu".

"Izgubio je posjed kolosalnih 27 puta u cijeloj utakmici i to uglavnom zahvaljujući njegovim pomalo avanturističkim dodavanjima u posljednju trećinu i u šesnaesterac suparnika. Dobro je kombinirao s Matondom i Lundstramom, ali bilo je određenih stvari koje moraju biti bolje."

Scott Arfield je u redovima Rangersa dobio ocjenu 3, a Ben Davies 4. Nemilosrdni su Škoti prema igračima za koje misle da nisu bili na potrebnoj razini. Zato je Čolakova "desetka" dodatno obila na težini.

I ugledni BBC proglasio ga je uvjerljivo najboljim igračem utakmice. Usput su se začudili kako je moguće da je Morelos u utorak u Liverpoolu bio u udarnoj postavi, a Čolak na klupi? Morelos je velika zvijezda Rangersa, ali Čolak je taj koji zabija. U srijedu Liverpool stiže u Škotsku na uzvrat. Valjda Čolakova startna "devetka" neće više biti upitna.

Linker
27. travanj 2024 01:13