PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
NAJBOLJE OCIJENJENI HRVATI

Čolak i Rebić na samom vrhu, a za vratom im pušu dva manje poznata HR nogometaša! Pogledajte tko je sve u TOP 10

Napadač Rangersa odigrao je još jednu veliku utakmicu u kojoj je postigao dva pogotka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2022. 12:21

SofaScore je objavio svoj tjedni popis hrvatskih nogometaša s najboljim učinkom u 10 najboljih europskih liga tijekom prošlog vikenda, od 30. rujna do 2. listopada.

Na prvom mjestu je napadač Glasgow Rangersa Antonio Mirko Čolak s ocjenom 8.6.

On je na gostovanju kod Heart of Midlothiana (0:4) postigao dva pogotka u 63 minute iz dva udarca u okvir, osvojio je sva četiri duela na tlu i tri od četiri u zraku.

Drugo mjesto pripalo je napadaču Milana Anti Rebiću s ocjenom 8.4, koji je u 17 minuta upisao pogodak i asistenciju na gostovanju kod Empolija, na kojem su Rossoneri slavili 1:3.

Istu je ocjenu dobio i trećeplasirani Fabijan Buntić, vratar portugalskog prvoligaša Vizele koji je imao sedam obrana u domaćoj 1:0 pobjedi protiv Portimonensea. Buntić je Hrvat rođen u Stuttgartu koji je preko Ingolstadta ovog ljeta stigao do najvišeg razreda portugalskog klupskog nogometa.

Na visokoj četvrtoj poziciji je još jedan široj javnosti nepoznat igrač, Danijel Miškić (8.1). Ovaj 28-godišnji veznjak nastupa za ruski Ural, prije toga bio je u Orenburgu, Olimpiji, Celju, Lokomotivi i Radniku iz Sesveta, a prošao je Dinamovu školu. Miškić je bio strijelac četvrtog pogotka u pobjedi Urala 4:2 na gostovanju kod moskovskog Lokomotiva.

Sevillin Ivan Rakitić plasirao se na peto mjesto s ocjenom 7.7, dok je branič RB Leipziga Joško Gvardiol s ocjenom 7.3 zauzeo šestu poziciju.

Istu ocjenu kao Gvardiol zaradio je i branič škotskog Hiberniana Marijan Čabraja, osmi je Luka Sučić iz RB Salzburga (7.2), deveti Tin Jedvaj iz moskovskog Lokomotiva (7.1), a popis desetorice najboljih zaključuje branič Glasgow Rangersa Borna Barišić (7.0).

image
SofaScore

Linker
25. travanj 2024 03:18