CAGLIARI, ITALY - JANUARY 24: Duje Cop of Cagliari celebrates a goal during the Serie A match between Cagliari Calcio and US Sassuolo Calcio at Stadio Sant'Elia on January 24, 2015 in Cagliari, Italy. (Photo by Enrico Locci/Getty Images)
 Enrico Locci /Getty / 2015 Getty Images
NAKON GOLA U SERIE A

ČOP PUN SAMPOUZDANJA Zabio sam? Pa nisu me doveli da me čekaju dva mjeseca!

'To je moj posao i drago mi je da je ovako krenulo. Uostalom, to je i zahvala klubu što me doveo i platio toliko, vjerujem da ću nastaviti na isti način' - rekao je Čop
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2015. 14:28

Duju Čopa jučer smo dobili u - Milanu. Poklopilo se da je baš u tim satima i Inter igrao susret protiv Torina, mislili smo da je možda došao pozdraviti Brozovića na tribinama San Sira i bodriti Kovačića na travnjaku. Nekako zadnjih dana svi putevi vode u Milano.

- A ne, nisam došao zbog njih. Dobili smo dva slobodna dana, nakon pobjede nad Sassouolom, tek u utorak moramo biti na treningu. Pa sam odlučio malo doći do Milana. Kući u Hrvatskoj ne bih stigao, avionske veze nisu baš najbolje, do Milana je lakše doći - rekao nam je Čop, koji će se ionako sretati sa svojim bivšim suigračima na travnjacima Serije A.

- Neću im smetati sad, znam da su razvučeni na sve strane. Pogotovo Broz. Drago mi je zbog njega, zaslužio je dolazak u Inter, vjerujem da će to i dokazati. Jedva čekam naš međusobni susret, da vidim njega i Kovu.

Neće trebati dugo čekati, već 23. veljače Brozović, Kovačić i njihovi suigrači gostovat će na Sardiniji. Sigurno bi Borozović potpisao da krene ovako kao Čop, da već u drugoj utakmici u talijanskoj ligi postane junak svojih navijača. Naime, Čop je doveo Cagliari do pobjede protiv Sassouola (2:1), prekrasnim golom u 79. minuti. U igru je ušaao u 62. minuti, bila je to odlična odluka Gianfranca Zole.

- Sretan sam, naravno, lijep je to početak moje talijanske priče. Jesam li očekivao tako brzi gol? Pa, nisu me ljudi doveli da bi me dva mjeseca čekali, platili su za mene milijune da bih im donio golove. To je moj posao i drago mi je da je ovako krenulo. Uostalom, to je i zahvala klubu što me doveo i platio toliko, vjerujem da ću i nastaviti vraćati svojim igrama na travnjaku.

Dessena je precizno ubacio, on izbjegao zaleđe i iz prve gađao te pogodio suprotni kut s desetak metara.

- Bila je to odlična lopta, dobro sam je pogodio. Ali, iako mi je ovaj gol drag i važan, ipak je najbitnije da smo pobijedili, uzeli tri važna boda i malo se maknuli od zone ispadanja. A gol je sigurno bitan, zbog samopouzdanja, zbog zadobivanja povjerenja suigrača. No, već se okrećemo Atalanti, želimo nastaviti skupljati bodove da definitivno pobjegnemo iz opasne zone.

Kad je dolazio u Cagliari najavio je da vjeruje u ostanak. Sad je Cagliari 17., mjesto iznad ‘površine’, ali još uvijek daleko od konačnog rješenja.

Pun hvale za Zolu

- Imamo stvarno kvalitetnu momčad, bolju od mjesta na kojem se nalazi. Sve sam uvjereniji da ćemo se izvući, samo da ovako nastavimo.

Nahvalio ga je i trener Zola,u talijanskim medijima nije birao komplimente za svog novog napadača i junaka subotnje pobjede.

- Čopov talent nas je sve iznenadio. Imamo Longa, koji je odličan, zatim smo otkrili Čopa, koji se nevjerojatno uklopio od prvog dana. Obožavamo ga. Njegov gol nije plod puke sreće, nego rada i strašnog talenta - kazao je Zola, a Čop nam je otkrio da i u izravnom razgovoru s trenerom dobija puno riječi pohvale.

- Lijepo je to čuti, Zola je fantastičan trener. Stalno priča s igračima, stalno nas bodri i savjetuje, pun je razumijevanja i zna što treba momčadi. Uživam raditi s njim. Puno mi je pomogao u ovim prvim danima prilagodbe. Stvarno, nemam što prigovoriti dosadašnjem boravku u Cagliariju, sve je krenulo super. Grad je dobar, momčad isto, o treneru sam sve rekao, da bi riječ rekao...

Jedino još treba izboriti mjesto u prvih 11, zasad ipak ulazi s klupe.

- Ma, normalno je to, nisam još potpuno spreman, treba mi neko vrijeme da uđem u pravu formu. I o tome sam pričao s trenerom, znam njegova razmišljanja, on moja, doći će i taj trenutak uskoro. Očekivao sam tešku borbu u Seriji A, to je odlična liga, obrane su čvrste, stoperi jaki, međutim, evo, privikavam se polako. Bit će još bolje, sigurno, ovo je svakako odličan početak - zaključio je Čop svoju prvu golgetersku priču iz Italije.

Linker
20. svibanj 2024 11:18