Thibaut Courtois smatra da nagrada nije pravedna prema golmanima

 FRANCK FIFE Afp
PREKIPJELO MU JE

Courtois se ne miri s time da vjerojatno neće dobiti Zlatnu loptu: ‘Golmani su važniji nego što mislite‘

Vratar Real Madrida drži da su golmani podcijenjeni i nije zadovoljan glasovanjem za Zlatnu loptu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. listopad 2022. 08:53

Belgijcu na vratima Real Madrida, Thibautu Courtoisu je "prekipjelo" više. Glede "ponižavanja i obezvrjeđivanja vratara". Tako se da za zaključiti temeljem njegovih medijskih istupa nakon dodjele nagrade Zlatna lopta i ostalih pojedinačnih nagrada najboljim nogometašima ove godine

Belgijca je jamačno je pogodilo nakon što je proglašen tek sedmim najboljim igračem prošle godine. Istina da je "pokupio" nagradu Trofej Lav Jašin, nazvanu po nekadašnjem sjajnom ruskom vrataru, a koja se dodjeljuje najboljem čuvaru mreže u nogometu, no... Thibault je izgleda to više prihvatio, doživio kao simboličnu utješnu nagradu onog tko priznanja uopće dijeli.

"Ljudi brže i lakše daju glasove za napadača nego za vratara. Šteta. Ali nastavit ćemo pokazivati da su vratari stvarno važni. Znate, prošle sezone, ako je Real osvojio Ligu prvaka, pa to nije bilo samo zahvaljujući Viniciusu, Valverdeu, Benzemi ili Rodrygu. Bila je to također zasluga Courtoisa", u trećem je licu očito ogorčen pričao Courtois za pariški L‘Equipe.

"Moderni vratar više nije samo onaj koji brani, spašava gol. Ovdje u Madridu također moram početi s igrama, ja sam taj koji će prvim dodavanjem odlučiti kako ćemo krenuti u napad ili kako ćemo se osloboditi suparničkog pritiska. Danas si gotovo playmaker, vratari su puno važniji nego što mislite."

Inače, Courtois je prošle sezone u 52 utakmice u kojima je branio, u čak 22 uspio potpuno sačuvati svoju mrežu odnosno ne primiti niti jedan pogodak. Zato je i dobio Trofej Lav Jašin. No, malo ga ipak "ždere" što je tek 7. na popisu najboljih nogometaša 2022. (dba)

Linker
04. svibanj 2024 04:31