PAOLA MAFLA Afp
PAKLENI NAPADAČ

Čovjek kojeg je Maksimir zapamtio za sva vremena: ‘Prodajem kondome, vodim čisti život bez pravila i volim seks‘

‘Nogomet je za mene uvijek bio zabava bez pravila i shema. Sad mi je još bolje‘
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 21. lipanj 2022. 20:33

Taj je dečko uvijek bio drugačiji. I kad je igrao najljepši nogomet, taj je Kolumbijac igrao malo drugačije. Voljeli su ga i oni koji nisu fanovi kolumbijskog nogometa, cijenili su ga mnogi kao neke druge njegove također "drugačije" zemljake - osebujnog vratara Renéa Higuitu, čupavog Carlosa Valderramu...

Bilo je tu i mnogih drugih kao što su Freddy Rincón, a danas Radamel Falcao, James Rodríguez...Ime koje prvo upada u oko i nedostaje na tom popisu kolumbijskih nogometnih ikona je Faustino Asprilla. Da, onaj Asprilla koji je u dresu Newcastlea 1997. u 2. kolu kvalifikacija zabio gol Dinamu koji se tada zvao Croatia i uništio im snove o Ligi prvaka. Asprilla je tada zabio za vodstvo "svraka" iz jedanaesterca, Dario Šimić zabio je za 1-1, u 90. minuti je Igor Cvitanović zabio za 2-1 i produžetak. Tamo je "modre" iz igre izbacio Gruzijac Temur Ketsbaia golom u 119. minuti...

image
PAOLA MAFLA Afp

Uglavnom, Asprilla je i danas drugačiji te osim od ušteđevine iz karijere živi od prodaje vlastite marke kondoma "Tino". Danas je Asprilla 52-godišnjak, karijeru je prekinuo još davne 2004. S kondomima s okusima počeo se baviti 2016. i poprilično je razvio biznis. U intervjuu za La Gazzettu dello Sport (igrao je vrlo uspješno u Parmi) bivši napadač i čovjek koji je za Kolumbiju nastupio na SP-ima 1994. i 1998., izjavio je da je uvijek bio sretan i da je to i danas.

"Nogomet je za mene uvijek bio zabava bez pravila i shema. Sad mi je još bolje". A koji je Asprilllin recept za sretan život?!

"Imam farmu, kolumbijskoj vladi prodajem šećernu trsku - prodajem kondome. Živim vrlo sretan život, ja sam Asprilla, vodim čisti život bez pravila, puno vodim ljubav jer je seks vrlo važan u mojem životu.

I o nogometu je Asprilla ponudio svoju istinu: "Mene su se obrambeni igrači bojali, znam to. Ne sviđa mi se današnji nogomet jer danas nogometaši premalo igraju s loptom. Zato voilim Realovog Brazilca Viniciusa, igrao sam sličan nogomet..."

Nema što, Faustino je pravi mali Faust, uživa u kondomima u poslovnom, a još više u privatnom životu...

Linker
24. travanj 2024 07:51