Mouctar Diakhaby iz Valencie optužio je igrača Cadiza za rasističke uvrede
 JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Miguel Fernandez/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
TEŠKE OPTUŽBE

Čovjek zbog kojeg je cijela Valencia napustila teren: ‘Neću se skrivati, otkrit ću vam pravu istinu...‘

‘Čini se da u ovoj zemlji ne postoji pretpostavka da ste nevini prije nego što se dokaže krivnja‘
Piše: HinaObjavljeno: 05. travanj 2021. 17:05

Branič španjolskog nogometnog prvoligaša Cadiza Juan Cala, koji je optužen da je rasistički uvrijedio igrača Valencije Mouctara Diakhabyja, svoju će istinu o cijelom slučaju otkriti u utorak.

"Neću se skrivati", rekao je. "Čini se da u ovoj zemlji ne postoji pretpostavka da ste nevini prije nego što se dokaže krivnja," kazao je za Gol nakon treninga u ponedjeljak dodavši kako će u utorak imati novinarsku konferenciju na kojoj će ispričati svoju stranu priče.

Cala se u 30. minuti utakmice verbalno sukobio sa Diakhabyjem koji ga je optužio za rasizam. Nogometaši Valencije potom su napustili teren, no 20 minuta kasnije vratili su se na teren, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne.

"Klub niti u jednom trenutku nije pozvao igrače da se vrate na teren. Sudac je prenio igračima potencijalne posljedice nevraćanja na teren. Igrači su bili prisiljeni igrati pod prijetnjom kazne," poručili su s Mestalle.

Cadizov trener Alvaro Cervera je nakon utakmice rekao kako mu je Cala kazao da nije vrijeđao suparničkog igrača.

"Vjerujem mu," rekao je Cervera. Iz Cadiza su se potom i službeno oglasili.

"Protivimo se bilo kojoj situaciji rasizma ili ksenofobije, tko god da je njezin autor, i radimo na njezinu iskorjenjivanju."

Niti La Liga niti Španjolski nogometni savez za sada nisu objavili istražuje li se Cala.

"Sve optužbe o rasizmu shvaćamo ozbiljno i surađivat ćemo s klubovima i sucima kako bismo učinili sve što je potrebno da se zštite vrijednosti jednakosti i poštovanja koje prevladavaju u španjolskom profesionalnom nogometnom natjecanju", rekla je La Liga u ponedjeljak.

"La Liga osuđuje rasizam u svim oblicima i oblicima i bila je aktivna stranka u progonu zločina iz mržnje u Španjolskoj."

Linker
25. travanj 2024 11:37