OLI SCARFF Afp
ZBOG SPORNE FOTOGRAFIJE

Cristiano Ronaldo na udaru kritika: ‘Zašto je itko od vas iznenađen mišljenjem nekog tako arogantnog?‘

Cristiano Ronaldo sve rijeđe „osvaja“ naslovnice sportskih rubrika. Međutim, na ‘susjednim‘ stranicama još se dobro drži...
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 13. rujan 2022. 10:10

Njemački je Bild objavio fotografiju slavnog Portugalca i povrh nje naslov: Ronalda su oštro kritizirali zbog ove fotografije!

"Sporna“ fotografija skinuta je s Ronaldovog Instagram profila, a na njoj se pored 37-godišnjeg nogometaša Manchester Uniteda nalazi i sjedokosi čovjek s bradom. Ronaldo ga je zagrlio i pozirao s podignutim palcem, a uz fotografiju je napisao:“Drago mi je vidjeti te, prijatelju# vidimo se uskoro!"

Urednici Bilda, u opremi teksta su konstatirali: mnogim njegovim obožavateljima ova se fotografija nimalo ne sviđa... Muškarac pored Ronalda, kanadski je psiholog Jordan Peterson. Svjetsku je slavu Peterson stekao knjigom "12 pravila za život (protuotrov kaosu)“, ali njegove stavove mnogi smatraju kontroverznim.

Peterson knjigama i videozapisima (YouTube) dopire do milijuna „sljedbenika“, a slavi ga prvenstveno publika s desnog političkog spektra. Naime, 60-godišnji Peterson poznat je po kritici rodne politike, rodno primjerenog jezika, zatim kritici borbe protiv korone i cijepljenja protiv spomenute bolesti, te teoriji kako je muškost u krizi.

Početkom godine Jordan Peterson odustao je od profesure na Sveučilištu u Torontu.

Objavom fotografije s Petersonom, Ronaldo je izazvao podjele među svojim pratiteljima. Mnogi mu izražavaju odobravanje, ali ima i kritički intoniranih reakcija. - Patetično – konstatira jedan "fan“.

Drugi ga optužuju da će ovom objavom dodatno pojačati interes za Petersona. Da bi jedan od njih poentirao: - Zašto je itko od vas iznenađen što netko tako arogantan kao Ronaldo misli da je Peterson velik?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. prosinac 2022 00:07