ALEX PANTLING Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Cristiano Ronaldo ukrao je šou! Prespavao je 85 minuta, a onda se probudio i zadivio cijeli svijet

Kapetan portugalske reprezentacije ispisao je nove stranice povijesti europskih prvenstava
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. lipanj 2021. 23:06

Rafa Silva je asistirao za prvi, potom izborio kazneni udarac za drugi pogodak i na kraju je pronašao Ronalda za treći zgoditak. Ključni igrač za pobjedu Portugala bio je Rafa Silva, ali show mu je ukrao CR7, jer priča dana je ipak Cristiano Ronaldo.

Rekorder nad rekorderima kojem se divi Globus, jer njegovi dosezi vjerojatno će trajati i duže od rekorda Stefke Kostadinove u skoku uvis, a iskreno, više se nitko ni sjeća koliko dugo Bugarska vlada u toj disciplini. "Prespavao" je Ronaldo 85 minuta dvoboja sa Mađarima, a onda se "probio" u samom finišu.

Zabio je kazneni udarac kako bi srušio rekord za najboljeg strijelca na završnici Eura kojeg je do večerašnjeg susreta držao zajedno sa Platinijem. Na kraju je Puskas Arenu napustio sa 11 zgoditaka što će teško netko u budućnosti doseći, a kamo li prestići.

Protiv Mađara je krenuo Ronaldo u svoj peti Euro, također najviše od svih igrača. Pet Eura za povijest ispisao je u rasponu od 17 godina, od 2004. do 2021. Uz sve navedeno ima 106 zgoditaka za reprezentaciju Portugala, tek tri manje od aktualnog svjetskog rekordera Ali Daeia.

Ali, sumnjamo da Iranac mirno spava, jer Ronaldo je izuzetno motiviran. Ako rekord Ali Daeia ne sruši na Euru, do kraja godine će pasti i taj "bastion".

image
SofaScore

Grafika: SofaScore za SN

Linker
19. travanj 2024 10:45