Predrag Mijatović

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
VAPAJ PROTIV SANKCIJA

Crnogorska legenda: ‘Izbacili su nas kao da smo smeće, a zbog druženja s Hrvatima bio sam izdajnik...‘

‘Zašto sportaši moraju plaćati zbog borbi političara za moć? Sjećam se bombardiranja NATO-a...‘
Piše: SNObjavljeno: 15. ožujak 2022. 14:48

Proslavljeni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović u razgovoru za beIN Sports se osvrnuo na rat u Ukrajini i usporedio ga s onim što se na balkanskim prostorima događalo devedesetih godina prošlog stoljeća.

"Posljednjih dana puno razmišljam o devedesetim godinama, posebno o 1999. kada je NATO dva i pol mjeseca bombardirao Beograd, Podgoricu i mnoge druge gradove u Crnoj Gori. To su traume zbog kojih pomisliš zašto su Balkanci toliko loši da su to zaslužili. Ovu su, po meni, komplicirane stvari, ali moram ih reći. Ja sam protiv svake vrste konflikta i protiv rata, ali postoje neke stvari koje tada nisam razumio, a ni sada ih ne razumijem kada je pitanju rat u Ukrajini", rekao je Mijatović koji smatra da sportaše ne bi trebalo sankcionirati zbog sukoba.

"Zbog čega sportaše trebaju trpjeti sankcije? Sport je nešto zdravo, zašto nekome oduzeti mogućnost da se natječe? Zbog toga što su političari donijeli loše odluke? Zašto sportaši moraju plaćati zbog borbi političara za moć?"

Predrag Mijatović se osvrnuo i na sankcije koje su sportaši iz Srbije i Crne Gore imali početkom devedesetih.

"Zbog sukoba u mojoj državi nismo mogli nastupiti na Europskom prvenstvu 1992. godine. Otišli smo u Švedsku, a oni su nas izbacili kao da smo smeće."

Prisjetio se i situacije kada je svojedobno, u jeku sukoba u Hrvatskoj, posjetio članove hrvatske nogometne reprezentacije koji su igrali prijateljsku utakmicu u Španjolskoj.

"S Davorom Šukerom i Robertom Prosinečkim sam igrao zajedno, osvojili smo Svjetsko prvenstvo za mlade u Čileu zajedno i sada bi neki političari u mojoj državi htjeli da se ne družim s njima i kažu da sam izdajnik jer sam ih posjetio", zaključio je Mijatović.

Linker
13. kolovoz 2022 05:23