ALBERTO PIZZOLI Afp
‘NEMAŠTOVITI I BEZ DUHA‘

Crveni alarm u Münchenu: Tuchelova reakcija simboličan je prikaz krize, a evo i što kaže na pitanje o smjeni

Njemački mediji pišu kako Bayern više ‘ne može do pobjede‘
Piše: SNObjavljeno: 14. veljača 2024. 23:42

Bayern je poražen u osmini finala Lige prvaka u Rimu (1:0). Lazio je poveo u 69. minuti golom iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Dayot Upamecano i zaradio izravni crveni karton. Ciro Immobile bio je siguran s bijele točke i osigurao prednost uoči uzvrata u Münchenu.

Njemački mediji pišu kako Bayern više „ne može do pobjede” te da je Tuchelu „upaljen crveni alarm”.

„Tuchelove trupe se jako trude, ali izgledaju previše nervozni u napadu i ne mogu pobijediti autsajdere. Simboličan prikaz krize je reakcija trenera nakon lošeg dodavanja Kimmicha na sredini terena, on je na klupi u nevjerici pljesnuo rukama i uhvatio se za glave”, piše Bild.

S druge strane Sport piše kako je plan Lazija u potpunosti uspio, a gosti nisu uspijevali stvoriti prilike za gol.

„Lazio je bio uspješniji, zatvorili su sredinu i gurnuli Bayern prema rubu terena gdje su oduzimali lopte gostima. Igra njemačkog prvaka izgledala je nemaštovita i bez duha”, pišu Nijemci.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Njemački trener dao je i izjavu nakon utakmice.

- U prvom poluvremenu smo igrali dobro, imali smo i nekoliko prilika. U drugom poluvremenu smo, međutim, izgubili izvrsnost i koncentraciju, ne znam zašto. Utakmica je bila u našim rukama, a u jednom trenutku smo prestali vjerovati u to. Bilo je previše individualnih pogrešaka - rekao je strateg Bayerna.

Na pitanje je li zabrinut za svoju budućnost na trenerskoj poziciji, kratko je odgovorio da nije.

Sve su glasnije i kritike na njegov račun, a ako želi zadržati posao mora proći u sljedeću fazu natjecanja. Njegova momčad je izgubila posljednja dva susreta, a zabrinjava i činjenica da u tim utakmicama nisu postigli niti jedan pogodak. Uzvratna utakmica osmine finala na rasporedu je 5. ožujka.

Linker
08. svibanj 2024 20:10